Sveitsisk gull også i kjøring

Mens sveitsiske Steve Guerdat sikret seg EM-gull på sprangbanen lørdag, gjorde hans landsmann Cédric Scherrer det samme på kuskebukken i VM i kjøring enbet ponni. For de to norske deltagerne ble resultatet i nedre del av listen – men med et solid påfyll av erfaring.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Sveitsiske Cédric Scherrer kunne juble over VM-gull i klassen for enbet ponni. (Foto: FEI)

Sveitsiske Scherrer vant både dressur og maraton-delen under mesterskapet i nederlandske Oirschot, og ble nummer 14 da presisjon sto på programmet søndag. Likevel tok han sammenlagtseieren med 143,94 i straff. Sølvmedaljen gikk til franske Berengere Cressent med 149,72 i straff og bronsen til tyske Anna Genkinger med 151,86.

For Øivind Mikkelsen/Kraneveld’s Giovanni ble fasit 34. plass med 195,51 i straff, mens Simon Lande/Dalbys Maisol ble nummer 39 med 217,37 i straff.

I klassen ponni par ble det trippel nederlandsk ved gull til Rodinde Rutjens, sølv til Melanie van de Bunt og bronse til Cas Hendriks. Nederlandsk øverst på pallen ble det også blant firspannene ved Marijke Hammink. Her gikk sølvmedaljen til Yannik Scherrer fra Sveits mens Steffen Brauchle tok bronsemedaljen.

Resultater