Suverene svensker har tatt ledelsen

Svenskene bare fortsetter å glitre på de internasjonale sprangbanene og har tatt ledelsen i lagkonkurransen i Herning. For Norges del ble fasit onsdag to nullrunder og to runder med henholdsvis åtte og 16 feilpoeng og en 18. plass sammenlagt - Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach sto for en av de to feilfrie rundene.

Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach innledet glimrende for Norge med en sterk nullrunde. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

De regjerende olympiske mestere galopperte seg inn i ledelsen etter dagens lagkonkurranse i Agria FEI World Jumping Championship – laget utgjøres av Jens Fredricson/Markan Cosmopolit (Cohiba/Calido), Malin Baryard-Johnsson (H&M Indiana (Kashmir van Schutershof/Animo’s Halo), Henrik von Eckermann/King Edward (Edward/Feo) og Peder Fredricson/H&M All In (Kashmir van Schuttershof/Andiamo Z).

Franske Julien Epaillard med den 10 år gamle hoppen Caracole de la Roque (Zandor Z/Kannan) var den som gjorde oppgavene feilfritt på beste tid og har med det tatt ledelsen i forkant av torsdagens klasse.

Dagens resultater i tidshoppingsklassen, som gikk i 1,55 m, ble omregnet til feilpoeng, og mellom de seks beste skiller det kun fire poeng. Sverige ligger i tet foran Frankrike, Belgia, Storbritannia, Sveits og Tyskland.

Det er imidlertid langt frem til medaljerekkefølgen i mesterskapet er et faktum. Franske Julien sa selv: - Dette er bare begynnelsen, den vanskeligste delen har vi fremdeles foran oss.

Franske Julien Epaillard/Caracole de la Roque tok ledelsen individuelt. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Pangstart for Norge

Norge hadde en pangstart med Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus) ut som nummer ni, med en feilfri runde som resultat. Marie Valdar Longem/Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) red ut litt senere i klassen – og gjentok bedriften på en overbevisende måte – det så bare lett ut. For Marit Haarr Skollerud/Nelson van’T Roosakker (Kashmir van Schuttershof) ble det to riv tidlig i banen, men red seg godt opp og avsluttet meget godt. Cecilie Hatteland/Missy startet svært godt, men i kombinasjonen kom den første bommen av fire. Når resultatene ble matet inn i regnemaskinen, ble resultatet 19,07 feilpoeng til Norge og en 18. plass inn mot andre lagkonkurranse torsdag.

Marie Valdar Longen/Echo de Virton var rytter nummer to ut for Norge - og sto for en glitrende god nullrunde. (Foto: NRYF)
For Marit Haarr Skollerud/Nelson van't Roosakker ble fasit åtte feilpoeng. (Foto: NRYF)
Cecilie Hatteland/Missy startet glimrende, men mistet en sko i kombinasjonen hvilket forstyrret hoppen litt - det ble to bommer ned. (Foto: NRYF)

-Det er fantastisk å være i gang, jeg har ventet så lenge på dette, sa Victoria. - Det føles så godt å være i gang, og hesten min føltes så fin. Han betyr alt for meg og uten ham hadde jeg aldri klart å komme meg til VM.

Landslagsleder for Norge, Mikael Kolind, kommenterer:

-Vi startet utrolig bra. Victoria og Marie leverte superflott. Marits hest er veldig ung i denne sammenheng. Han gjorde to feil i dag – sånn kan det bare være med en ung hest. Cecilies hest sprang helt fantastisk i første halvdel. I kombinasjonen tråkker hun på en framsko og mister den – da ble hun litt usikker, ble litt en annen hest – og det ble to bommer ned. Men Cecilie gjorde en utrolig god jobb, hun er virkelig en fighter.

Han fortsetter:

-Det vi gjør i dag, det kan vi ikke trene på. Derfor er det så viktig å satse frem mot mesterskap, dette gir så viktig erfaring – man må gjøre dette for å være her på dette nivået, vi må gå gradene, fra 2* - dette tar tid.

Målet er å klatre litt - og være representert i finalen

Nå er nye sko på, og Kolind og laget ser frem mot morgendagen.

-Nå er nye sko på, vi er fornøyd med det vi har gjort, og vårt mål er å klatre litt – og gjerne få et par i finalen. Det er høyt nivå, så det disse jentene gjør, det er virkelig tøft, sier Kolind og fortsetter: - Ved mesterskap skjer det alltid noe overraskende første dag – så også i dag. Vi så toppryttere som fikk uventede feil – og så har vi morgendagen og kommende oppgaver. Et mesterskap er ikke slutt før siste dag er over – og Norge har fire flinke jenter som er klare for oppgavene torsdag!

Individuelt ligger Victoria Gulliksen som nummer 31 med 3,22 i protokollen. Marie Valdar Longem er på plass nummer 49 med 4,87 mens Marit Haarr Skollerud ligger som nummer 88 (10,98) mens Cecilie Hatteland er nummer 92 (13,08).

Start- og resultatlister