Suveren Grand Prix-seier til Ingrid i Stockholm

Etter å ha prestert godt samtlige dager i Stockholm under GCLT-stevnet, klatret Ingrid Gjelsten helt til topps på finaledagen, i U25 Grand Prix 1,50 m Lövsta Future Challenge søndag ettermiddag. Som om ikke norsk seier var nok, satte Mira Høidal prikken over i’en med å ta femteplassen i klassen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Ingrid Gjelsten og Jackson vd Bisschop gikk helt til topps i U25 Grand Prix 1,50 m søndag ettermiddag under GCLT-stevnet i Stockholm. Foto: Sportfot

Se flere bilder nederst i saken.....

Fem av de 18 unge rytterne klarte grunnomgangen på Stockholm Olympiastadion feilfritt og gikk videre til omhopping – to av dem med norsk flagg, Ingrid Gjelsten fra Drammen og Omegn Rideklubb og Mira Høidal fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb.

Mira og Boleybawn Aasha e. Dignified van’t Zorgvliet/Air Jordan sto for en meget god runde i omhoppingen, men fikk en bom ned på veien. Tsjekkiske Sara Vingralkova/Kas-Sini DC e. San Patrignano Cassini/Darco var nest siste ut og galopperte opp i ledelsen etter en feilfri runde på tiden 39,06 s.

Ingrid Gjelsten og hennes Jackson vd Bisschop e. Flipper d’elle *HN*/Nabab de Reve var siste ekvipasje ut i omhoppingen – og satte opp trykket mot en topp tid. Det holdt hele veien og de suste feilfritt over målstreken på 38,65 s, hvilket ga en klar seier til Drammens-ekvipasjen.

-Det var veldig gøy å vinne – det var stort å vinne her, stråler Ingrid etter seieren. Hennes første forklaring til toppresultatet rettes mot hennes firbente partner: - Jackson var veldig flink!
Hun legger til: - Og så var det veldig gøy med Mira!

Banebyggeren, italienske Uliano Vezzani, hadde satt opp en teknisk utfordrende bane for de unge rytterne. – Den var vanskelig, men alt klaffet rett og slett, sier Ingrid enkelt.
Da Ingrid red ut som sistemann, var det med ambisjonen om å gå helt til topps. – Jeg tenkte bare at det var å gå for å vinne. Jeg var den eneste som red innenfor etter kombinasjonen, og jeg tror det var det som gjorde det.

Ingrid, som siden januar i år har hatt base hos Marlon Modolo Zanotelli og Angelica Augustsson i Belgia, ser nå fremover. Målet er EM for unge ryttere i Vilamoura, Portugal 18.-25. juli.

Miras mål for dagen var å gå feilfritt og komme til omhoppingen. – Jeg la en plan da jeg gikk banen, og fulgte den hele veien. Hesten var kjempefin, og jeg er veldig fornøyd med grunnomgangen.
Også Mira satset i omhoppingen. – Det gikk fint, men mot kombinasjonen tok jeg en sjanse og galopperte inn i den. Da ble det riv på a-hinderet og trangt mot b, men Aasha reddet meg der – og jeg er kjempefornøyd med femteplassen.

Resultater

-Det var stort å vinne her i Stockholm - og Jackson var veldig flink, sier vinneren. Foto: Sportfot
Mira Høidal/Boleybawn Aasha avsluttet sin sterke deltagelse i U25-klassene med en god femteplass i Grand Prix-klassen. (Foto: Privat)