Supertorsdag med fullspekket program

I programmet sitt kaller arrangøren av Norwegian Horse Festival dagen i dag for supertorsdag, og en på alle måter super og innholdsrik torsdag har det vært – med blant annet flere internasjonale sprangklasser i forkant av clinic og høydehopping.

av
Sille Kasin
Ingrid Gjelsten viste storform med Jackson Vd Bisschop i torsdagens hovedklasse og sikret en imponerende tredjeplass. Foto: NHF/

Etter at ekvipasjene i andre runde av NORSK FERDIGPLEN Ponni Cup hadde rådet grunnen på NOVA Spektrum arena fra start denne torsdagen, var det duket for en første av stevnehelgens internasjonale amatørklasser, JENSEN BYGGTEAM Gold League med hinderhøye 1,10 m. Fem av de startende i feltet som rommet 20 deltakere i alt, ble klokket inn uten feilpoeng i protokollene etter de to fasene. – Og raskest og dermed best av dem alle – Sofie Rieber-Mohn Borgen med Illy FZ, en seks år gammel hoppe med Casall som far og Zirocco Blue som morfar.

Deretter ble hinderhøyden hevet til 1,20 m, og 29 ekvipasjer skulle ut og kjempe om seieren i dagens og årets andre amatørklasse under Norwegian Horse Festival, nemlig LH ANLEGG Diamond League. Seks ekvipasjer leverte begge faser uten hinderfeil – med childrenrytter Petter Sandhei Bjørklund og Garden Party, en 15 år gammel vallak etter Calio I som far og Rocky som morfar, på topp av listene.

Etter at dagens to amatørklasser var vel gjennomført, var det tid for CSI3* 1,30 m presentert av PINA AS. Startfeltet rommet 29 ekvipasjer, og Robin Carey sikret svensk seier med den syv år gamle Luidam-datteren Luicruz. Ni ekvipasjer visste å holde bommene oppe i begge faser, og raskest av de norske var Amalie Hegre bak tøylene på den ni år gamle hingsten Ivan.

CSI3* 1,35 m presentert av EMPET ROMERIKE rommet utvilsomt det største startfeltet på NOVA Spektrum arena denne torsdagen. Hele 90 ekvipasjer besøkte nemlig ringen. Velridende Therese Søhol Henriksen og en riktig så velopplagt Urioso de Laume (Diams du Grasset x King’s Road) var siste duo ut, og selv om det ikke så spesielt raskt ut i andre fase, var åpenbart alt på stell og veivalget effektivt, for innsatsen, den holdt til seier, et drøyt halvsekund foran Pål Flam og Nuorum Can Bareelhof (Dior Van Berkenbroek x Quorum de Laubry d’11). Blant topp fem endte fire norske – med Johan Gulliksen og Ambrosio ‘Alcy (Cabdula du Tillard x Calvaro F.C) og som nummer tre, Signe Skei med Tobajo Carin (Azteca VDL – Check IN) som nummer fem.

Fra aller siste startnummer suste Therese Søhol Henriksen og Urioso de Laume inn til seier i CSI3* 1,35 m presentert av EMPET ROMERIKE. Foto: NHF/ Helene Gjerde Aamdal

I kveldens siste ordinære internasjonale sprangklasse, HEIA NÆRINGPARK 1,45 m, ble det i tillegg til premiepenger kjempet om poeng på Logines-rankingen. Startfeltet rommet 49 ekvipasjer, og vi måtte helt til nummer 16 før kveldens første null ble satt, og særlig mange feilfrie runder ble et egentlig ikke. For helgens banebyggerteam anført av våre to norske internasjonale banebyggere Terje Olsen Nalum og Anders Hafskjold, samt meritterte Fredrik Malm med team inviterte til en krevende bane der feilene kom spredt på løpende bånd.

Lenge så det ut til at ingen skulle kunne tukte tiden til den brasilianske norgesvennen Marlon Módolo Zanotelli og Harwich VDL (Arezzo VDL x Darco), selv om årets fersk innendørsmester i sprang senior, Mathilde Kalland, gjorde et absolutt godkjent forsøk med Estolga (Toulon x. Goodwill). Svenske Karin Martinsen og Pb Portofino (Böcmann’s Lor Pezi x Athletico) inntok deretter den foreløpige toppen av pallen og ble værende der, mens Ingrid Gjelsten også hadde en meget god kveld på jobben med velkjente Jackson Vd Bisschop (Flipper D’Elle*Hn* x Nabab de Reve) og snappet tredjeplassen i klassen.

At Mathilde Kalland og Estolga nylig sikret karrierens første senior NM-tittel, er ikke tilfeldig. Denne torsdagen stod duoen for nok en sterk prestasjon - som nummer tre i NHFs første rankingklasse. Foto: NHF/ Helene Gjerde Aamdal

Kort sagt, arrangør Eirik Berentsen med Bjørn Rune Gjelsten i ryggen lovet oss på forhånd en supertorsdag, og en super torsdag med flotte internasjonale sprangklasser ble dette virkelig - denne andre dagen av årets utgave av Norwegian Horse Festival på Lillestrøm.

Resultater: