Strömsholmsdagene er i gang

I feltrittmiljøet er Anne-Cathrine Sælleg en viktig profil, og for arrangørene av Strömsholmsdagene også en kjær gjest. Nå er hun til start under det populære arrangementet for 20. gang - sammen med flere andre norske utøvere som også gjør det bra.

Fra trappen av det gule, ikoniske barokkslottet har man god oversikt over sprangbanen og områdene rundt. Samlet danner dette en fantastisk ramme rundt Strömsholmsdagene. Foto: Arrangøren
av
Sille Kasin

Tradisjonen tro er norske utøvere i feltritt på plass under Strömsholmsdagene. To av de tre delprøvene er nå gjenomført med gode resultater, og i ettermiddag venter styrkeprøven i terrenget både på to- og trestjernersnivå.

I CCI3*-S med ialt 30 ekvipasjer til start, ligger Anne-Cathrine Sælleg og den 11 år gamle danske varmblodsvallaken hennes, Storbjergs Licorice, svært godt an. Torsdagens delprøve i dressur ble nemlig belønnet med gode 31.0 i straff og en foreløpig femteplass, mens gårsdagens innsats på sprangbanen nå gjør at duoen så langt ligger på fjerdeplass med totalsummen 35.4.

I forkant av dagens terrengprøve på Strömsholm ligger både Anne-Cathrine Sælleg og Andrea Løseth Moheim svært godt an i sine respektive klasser. Her er førstnevnte med Storbjergs Licorice ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Privat

I etterkant av gårsdagens sprangprøve forteller rutinerte Anne-Cathrine Sælleg som gjester stevnet for 20. gang, om krevende forhold, både for utøverne selv og kanskje ikke minst for Strömsholms Ridsportsförening og Ridskolan Strömsholm. Disse står sammen om det tradisjonsrike arrangementet.

- I 3*-hoppingen var det faktisk ingen feilfrie. Det var ekstremt bløtt, og skikkelig uvær med både lyn og torden. Underlaget er derfor helt krise ettter mye regn over flere dager, men arrangørene jobber alt de kan, slik at vi skal kunne ri terrenget.

Norges andre representant ved trestjernersdelen av stevnet, Louise Wuttudal og Uzelia, ligger nå som foreløpig niende - med 41.5 straffepoeng etter dressur og sprang.

Startlisten i CCI2*-S rommet i utgangspunktet 44 ekvipasjer, og blant de 38 som nå er klare til dyst i terrenget, finner vi en hel håndfull norske. Andrea Løseth Moheim og Annaharvey Springbok ligger best an av våre fem etter de to første delprøvene - på en sterk fjerdeplass med 34.5 i straff.

Resultater: