Strålende spranghelg med vestlandsvær

- Det er virkelig kjekt å arrangere stevne når vi har med en så glimrende gjeng å gjøre, kunne Trond Severinsen slå fast da Indre Haugaland Ryttersportklubb inviterte til landsstevne i sprang for ponni og hest i helgen. For her skortet det verken på rideglede, hyggelige tilbakemeldinger eller god hjelp under og i etterkant av stevnet, selv om værgudene virkelig slo seg løs på ankomstdagen.

Ryttere fra hele vestlandsregionen strømmet til flotte Haugaland Hestesport Arena for å teste sprangformen under årets første landsstevne for ponni og hest. Arkivfoto: NRYF
av
Sille Kasin

Når Indre Haugaland Ryttersportsklubb inviterer til landsstevne i sprang, strømmer tilmeldingene til fra hele vestlandsområdet – med ryttere fra både Rogaland og Hordaland. For bare det å få ri på flotte Haugaland Hestesport Arena er vel verdt turen, selv om det for enkelte av utøverne og støtteapparatet rundt dem innebærer både fergeturer med henger og hest eller kanskje også hestelastebil, og opptil flere timers kjøring både til og fra stevneplassen.

Etter at det imponerende anlegget stod klart til innflytting i desember 2019, deler Indre Haugaland Ryttersportsklubb og Faxi Islandshestforening på fasilitetene og slår ring om hverandres arrangementer. Og så også denne seneste langhelgen, da utøvere fra 16 av landets rideklubber fant veien til årets første landsstevne i sprang for ponni og hest i vestlandsregionen - med klasser fra og med LB ponni og opp til 1.40 m hest, og med tett opptil 450 starter fordelt på de tre stevnedagene.

- Det var virkelig en glimrende gjeng med masse flotte ryttere som var på besøk hos oss denne helgen, ja, bekrefter Trond Severinsen blidt da vi slår på tråden i etterkant. Selv hadde den engasjerte rogalendingen egentlig ingen fast rolle i forbindelse med stevnet denne gangen, men holdt i det aller meste som den poteten han er.

- I klubben vår har vi en ganske så bra dugnadsånd, for de fleste stiller villig opp i forbindelse med stevnene våre om vi ber dem, forteller han. – Folk er flinke til å følge postene de er satt opp på, og vi får også mye god, verdifull hjelp på tvers av grenene. Her hjelper alle til, uansett om man for eksempel driver med distanse, dressur eller sprang. Denne helgen stilte alt fra småsøsken på ti – tolv år til besteforeldre på 70 pluss opp og hjalp til med det vi trengte. Og det er jo ekstra kjekt å stå som arrangør når folk også synes at det vi klarer å få til, er kjekt, smiler han. - Da går jo timene som man legger ned både før, under og i etterkant av stevnet fort, og ikke minst er det flott å ha vært med på dette da folk er så fornøyde i etterkant, smiler han igjen.

De mange rytterne til start kunne glede seg over flotte forhold inne på banen under årets første landsstevne i vestlandsregionen. Foto: Privat

Med hele 90 gjestende hester oppstallet pluss mange tilreisende på dagstur yret det flotte anlegget av liv gjennom stevnehelgen. Men selve ankomstdagen ble en skikkelig prøvestein, da værgudene slo seg helt vrange og virkelig herjet.

- Vi hadde ikke værgudene med oss da hestene kom, det er helt sikkert, ler Trond Severinsen. – Det regnet noe helt uhorvelig selv til Vestlandet å være, og i tillegg blåste det nærmest orkan. Og vi var en stund faktisk litt i tvil om folk kunne ta seg over fjorden fra Bergen og Stavanger. Men nå i ettertid håper og tror vi alle var fornøyde med måten vi håndterte værgudene på. Vær og vind kan man jo ikke styre, og da solen etter hvert tittet fem, begynte virkelig alle å smile, og slik glemte både de og vi hele det dårlige været fra start, sier han og trekker på ny smilet frem.

For selve stevnet, det fløt skikkelig bra, og massevis av gode tilbakemeldinger har derfor heller ikke latt vente på seg.

- De mange hyggelige mailene fra både ryttere og foreldre i etterkant gjør godt å lese, forteller Trond Severinsen. – Det er veldig inspirerende for oss som arrangør å høre at de gleder seg til neste gang. Lars Nordskogen bygget gode baner og holdt tidsskjemaet, og overdommer Liv Aina Nevland Adamsen var blant de som også var strålende fornøyde.

Lars Nordskogen inviterte til baner fra LB ponni og opp til og med 1.40 m hest, og arrangøren hadde gode sponsorer i ryggen for samtlige klasser gjennom helgen. Foto: Privat

Etter at Indre Haugaland Arena høytidelig ble innviet og tatt i bruk i 2020, har de to klubbene som deler på det flotte anlegget, gjennomført flere lands- og elitesevner.

- Vi forsøker å lage gode stevner der alle føler seg velkommen og kan trives, og vi begynner å bli en god, sammensveiset gjeng på arrangørsiden, bekrefter Trond Severinsen.

Og flere store arrangementer står på agendaen videre utover i sesongen.

- Helgen etter Bergen Horse Show inviterer vi blant annet til lands- og elitestevne i sprang, forteller han. - Da håper at vi også kan få ryttere til start fra andre kanter av landet som kan ta seg en rundtur på Vestlandet, avslutter han smilende - før han leende legger til:

- Vi fikk bare én eneste liten klage i forbindelse med landsstevnet vårt denne helgen, og det var at det var altfor mye godt i kiosken!

Kioskansvarlige Renate og Frode Hansen kunne virkelig hente smilene frem da de fikk en liten klage på at det var altfor mye godt å velge mellom i kiosken. Foto: Privat

Resultater: