Strålende levert på femstjernersnivå

Unge Mira Høidal har imponert fra A til Å under årets utgave av Gothenburg Horse Show. I sterkt internasjonalt selskap kvitterte hun for tilliten for plass ved det prestisjetunge femstjerners verdenscuparrangementet med nok en topp prestasjon denne avslutningssøndagen.

Mira Høidal kan se tilbake på et fantastisk langhelg under årets utgave av Gothenburg Horse Show. Her med Boleybawn Aasha i Scandinavium. Foto: Filp Jenå
av
Sille Kasin

Det går bare én vei på sprangbanen for ungrytter Mira Høidal for tiden, og det er stabilt oppover med tanke på både prestasjoner og resultater. Riktignok har vi over tid vært vant til å skulle regne med denne fremdeles unge, men like fullt seriøst satsende rytteren, men beskjeden som hun er, kommer ikke alltid merittene hennes tydelig nok frem. Disse seneste dagene har hun for første gang vært på plass i Scandinavium under Gothenburg Horse Show sammen med blant annet to hester og mamma Liv Høidal som også har trent henne fra hun var liten.

-Det er helt supert å få ri her, forteller en blid Mira. – Alt er veldig godt organisert, og servicen er alltid bra. Det er spennende og veldig gøy å få ri mot de riktig gode internasjonale rytterne. Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten til å ri her i Gøteborg, smiler hun.

Mira og hennes elleve år gamle irske sportshest, Boleybawn Aasha (Dignified van’t Zorgvliet x Air Jordan), kom nylig rett fra seier i hovedklassen 1.45 m under et stort nasjonalt stevnearrangement i svenske Linköping, og har også vist fenomenalt god form under det tradisjonsrike stevnet i Gøteborg disse seneste dagene. Torsdag fikk de to en flott gjennomkjøring på dette nivået gjennom en nullrunde i Prize of Mips 1.45 m, og fredag kveld sikret duoen en sterk åttendeplass i CSI5*-W Prize of ATG 1.50 m presentert av Volkswagen. Punktum ble satt i Gothenburg Trophy presentert av Volkswagen lørdag kveld. Her var hinderhøyden 1.55 m, og Mira og godt hoppende Asha opplevde kun ett riv på nest siste hinder i grunnomgangen, der bare fire ekvipasjer i det 33 store feltet satte nullen.

- Aasha var veldig fin i 1.55 m-klassen, bekrefter Mira. – Det var kort på firestegslinjen inn mot hinder nummer 12, og hun tok litt tak. Der var jeg ikke helt oppmerksom, men sett bortsett fra denne rytterfeilen, hoppet hun altså kjempefint. Aasha har som vanlig vært veldig energisk og gir meg som rytter en veldig god selvtillit, da hun alltid vil gå for det. Hun kan være litt sterk, men roer seg som oftest utover i stevnene. Aasha er rett og slett en helt fantastisk hest, stråler hun.

Og også med jevngamle Bronx (Bravour x Cardento) har gode runder vært tilbakelagt og plassering tikket inn i Scandinavia.

- Bronx er en veldig forsiktig hest, og derfor bruker vi alltid å hoppe en lavere oppvarmingsklasse på han. Dette var det ikke mulighet for her, men han hoppet likevel veldig godt også første dag, selv om han måtte rett ut i 1.45 m, forteller Mira.

I Prize of Maria Åkerberg 1.45 m på fredag kveld ble det altså et riv med den elleve år gamle vallaken, men Mira var likevel veldig fornøyd.

- Nå i ettertid av klassen tenker jeg at jeg godt kunne ha valgt å flyte på et mindre steg et par streder, og jeg fikk siste bom ned, forklarer Mira. -Jeg tror egentlig at han trodde denne siste okseren var en rekk, men jeg var uansett veldig fornøyd med han, smiler hun.

Og Mira har all grunn til å være fornøyd også med Bronx og egne prestasjoner under det tradisjonsrike femstjernersstevnet i Gøteborg. Denne avslutningssøndagen ble det nemlig nok en fjær i hatten for duoen, da de suste inn til en sterk fjerdeplass i Prize of Volkswagen 1.45 m.

- Bronx var veldig fin i dag, og jeg er veldig fornøyd med hesten, bekrefter hun. - Jeg bestemte meg for å ri effektivt og ta korte svinger, og det holdt altså til en fjerdeplass, avslutter hun smilende - vel vitende at nå er godt på vei til å stabilisere seg i de store klassene sammen med de internasjonale sprangkanonene på femstjernersnivå.

Resultater: