Strålende glade finalevinnere

Den første av to finaledagene under Borge Rideklubbs kjempearrangement med både NM lag og Norgesserien under ett og samme stevne ble akkurat så spennende som håpet. For lite kan måle seg med laghoppinger, og når vinnerne av to divisjoner attpå til skal kåres, ja da slippes jubelen virkelig løs - og også hos øvrige plasserte.

Iblant er gleden over en andreplass etter omhopping minst like stor som seieren. Sandnes og Jæren Rideklubbs lagryttere slipper gleden løs etter at andreplass i 2. divisjon 1,10 m i Norgesserien 2022 var sikret. Foto: Sille Kasin/ NRYF. Foto: Sille Kasin/ NRYF
av
Sille Kasin

De første lagrytterne i Norgesserien som entret arenaen på Fredriksborg Hestesenter på lørdag, var ute i sin 2. kvalifisering i 4. divisjon 0,80 m. På ny gikk bedømmingen i 280, feil og stil, og akkurat som på fredag, var igjen de to sprangstildommerne Marianne Tveter og Gitte Flam imponert over ridingen de fikk oppleve og bedømme. For her var svært mange ryttere som virkelig red godt, og som tydeligvis er på rett vei, mente de to .

Seks nye lag er finaleklare

Mens syv av lagene nå er ferdige for i år, møtes de seks klubblagene fra Bergen Rideklubb, Sandnes og Jæren Rideklubb, Arendal og Grimstad Rideklubb, Fredrikstad og Omegn Rideklubb, Hønefoss og Ringrerike Rideklubb og Sylling Rideklubb til søndagens finale . Lagene tar med seg feilene fra de to første avdelingene, og spennende blir i hvert fall dette, da samtlige starter med null feilpoeng i protokollene.

Førsteklasses seier i 3. divisjon

Neste post på programmet var lørdagens og årets første finale i Norgesserien – med seks skjerpete lag i 3. divisjon som skulle ut og knive om topp tre-plasseringene, heder og ære. Trener Amund Eide, en av sportens champions på dette med å bygge lag og ivareta bredden samtidig med toppen, hadde ikke overraskende satt de fire rytterne sine fra Bergen Rideklubb opp til oppgaven på beste vis, og gledet seg stort med jentene. - Og de fire lagrytterne som hentet førsteplassen hjem, tvers over fjellet og helt til Vestlandet, de var ikke mindre glade.

- Den lagfølelsen, og det at ingen er sure på hverandre om det skulle gå galt, det topper skalaen fra én til ti, stråler lagets førsterytter, 15 år gamle Elise Wallman Stenberg på Velco Sitte.

Vilma Lunde på Go Toto er helt enig og istemmer:

- Det er bare utrolig gøy, og jeg tror nok egentlig at det er det største jeg har opplevd som rytter. Nå skal jeg bare jobbe videre og bli flinkere.

Og tredjerytter på laget, Olivia Therese Heldal Haukeland på Nisha van de Heide, er også helt enig:

- Det var veldig gøy at alle stilte opp for hverandre, og at ingen ble sure og sånn, smiler Olivia. – Og det ble en veldig spennende omhopping, for vi var mange. Amund sa til oss at vi måtte ri veldig frem og ta gode svinger, og det gjorde vi.

21 år gamle Helga Simpson Larsen på Lady CVN var ankeret på årets vinnerlag i 3. divisjon.

- Det var veldig gøy å ri sist ut, men jeg kjenner jo på presset, smiler Helga. – Og i hvert fall den første dagen, for da var det noen feil på laget. Men det gikk greit, og jeg klarte å holde hodet kaldt, så jeg tror Amund var fornøyd, både med meg og hele laget, smiler hun igjen.

Bergen Rideklubbs ryttere tar stolt imot de synlige bevisene på at seieren i Norgesserien 3. divisjon 2022 er sikret . Foto: Krisitan Strøm/ NRYF

Etter en spennende omhopping om topp tre-plasseringen i årets 3. divisjon sikret klubblaget fra Sylling Rideklubb ved Thelma Sofie Lie Malm/ Montanus Clyde, Alyssa Fiona Brazon Reistad/ Charlie Sweets, Kirsti Aakermann/ Asaka Z og Malene Skålin/ BBB Scarlett Lawrence under lagleder Anita Skaarlin andreplass, mens Langklopp Ride og Kjøreklubb ved Ida Marie Øie/ Rolf Optimus, Siw Gulbrandsen Øie/ Neolisto, Anita Gjørtz Botten/ Kebie B og Ida Brustad/ Mundilfari WRL under lagleder Siw Gulbrandsen Øie kunne slippe jublen løs over årets tredjeplass.

Lykkelige andredivisjonsvinnere

Også blant lagrytterne som toppet listene i årets 2. divisjon 1,10 m var stemningen høy og gleden stor. Og lykkeligst av alle, det var selvsagt representantene fra Arendal og Grimstad Rideklubb, som avgjorde tingene til sin fordel, som eneste feilfri lag. Lagleder var Gunn Inger Risdal.

Det er veldig kult å ha fått det til, det må jeg jo si. For målet har jo vært å gå null hele veien, og det har vi jo pina dø klart, ler Kaia Risdal Lorentzen som red Rigals Solaris Blue og var først ut på laget.

- Jeg er kjempeglad og veldig fornøyd med laget, forteller Helene Bjørheim Risdal som hadde Bliksem som makker under årets laghpping og red ut som nummer to på laget. - Alle har bidratt, og alle er positive og backer hverandre, så dette er bare helt supert, stråler hun.

- Vi hadde jo fire feil første dagen og var jo rimelig irriterte, både Marina og jeg, som jo er de mest erfarne på laget, skyter rutinerte Louise Pamela Ekroll Verstegen inn. Hun red Dame D’Hyrencourt. - Men vi var jo mest irriterte på oss selv, for det var jo vi som kom med de feilene, ler hun. – Men jeg var ganske fornøyd med meg selv da jeg klarte å redde seieren uten at Marina trengte å gå inn. Og jeg er veldig stolt av Helena som sier at hun ikke har klart å prestere på lag før, og så får hun til dette, påpeker hun.

- Jeg er så heldig at jeg har så godt lag, at jeg ikke behøver å ri, ler rutinerte Marina Marki Drivenes som red C-Tiffany. – Men i går i 2. avdelingen og det handlet om å sikre finaleplass, da hadde jeg litt mer press på meg, og da gikk jeg null, og var veldig fornøyd. Men i dag gjorde de andre jobben, og det var fantastisk deilig.

Lagleder Gunn Inger Risdal var også strålende fornøyd med dagens laginnsats som førte til seier, men er også påpasselig med å rose arrangørklubben:

- Det har vært helt fantastisk å være her – fra vi kom kjørende inn, ble ønsket velkommen, fikk beskjed hvor vi skulle stå , og fikk til og med hjelp til å parkere. Boksene er store og fine, og selvfølgelig ikke fordi klubben her kan gjære noe med det – men de har jammen hatt været på sin side her, altså, ler hun. – Det har vært helt topp å være her! Stevneplassen har så god plass, så vi har sluppet å snike oss rundt med hesten. Dette er første gang i hvert fall jeg har vært her, og alt har bare vært positivt, så vi håper virkelig å kunne komme snart tilbake, avslutter hun smilende.

Arendal og Grimstad Rideklubb strøk avgårde med seieren i 2. divisjon 1,10 m etter å hevet seg flott i finalen. Her med lagleder Gunn Inger Risdal. Foto: Sille Ksin/ NRYF
Moss Hestesportklubbs lag gledet seg stort over tredjeplass i 2. divisjon 1,10 m Norgesserien 2022 etter fartsfylt omhopping mot Sandnes og Jæren Rideklubbs lagryttere. Foto: Sille Kasin/ NRYF

Mens seiersresultatet var klart allerede etter gogrunnomgangen og også uten at fjerderytteren på Arendal og Grimstad Rideklubbs lag red, måtte de to lagene som stod på fire feil, ut i en forrykende omhopping om ande- og tredjeplass. Her trakk laget til Sandnes og Jæren Rideklubb ved Ida Tørresdal/ Joyful JB, Eline Birkedal/ Fiero Aristodemos, Julie Nyland Malmei/ Unicorn's Royal Diva og Amalie Steen Hegre/ O'Vigolon Van Het Weidse Hof lengste strået, mens minst like fornøyde laget fra Moss Hestesportklubb ved Liselotte Lefdal/ Elton JPZ, Ida Helene Hansen/ Boston, Sara Næss Hoem/ Art Deco Nok og Mailinn Gudøy/ Tykillen Tiger Lily sikret tredjeplass i årets finale i 2. divisjon 1,10 m.

Fem nye finaleklare lag

Stevnedagen ble avsluttet med 2. kvalifisering i 1. divisjon i Norgesserien, der hinderhøyden var 1,20 m. Dessverre har årets tilmelding på dette klassenivået vært noe skuffende, men hyggelig nok går dermed alle seks lag som har vært i ilden på lørdag, videre til søndagens finale.

Finale blir det også for årets lagfelt i NM, som teller åtte klubblag, og der alle tidligere resultater fra de to innledende rundene nullstilles.

Resultater: