Strålende fornøyd med norsk niendeplass

-Fantastisk kjøring i dag, lyder det fornøyd fra landslagsleder Linn Støkken Nielsen om sine kusker på mesterskapsbanen. God kjøring av det norske laget til en niendeplass totalt, toppet med en god individuell plassering samlet ved Wenche Johannesen, ble fasit for dagen ved VM i kjøring i Frankrike.

Det ble gull igjen til nederlandske Saskia Siebers/Alex - laggull gikk til Frankrike. (Foto: Melanie Guillamot)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var en strålende fornøyd landslagsleder som for fjerde dag på rad kunne glede seg over god norsk innsats ved Haras National du Pin. Lagkuskene Maria Henrikson med Jelviro, Øivind Mikkelsen med Cartoon Hedegård og Jeanette Lund Støen med Penlangrug Black Knight lå på niendeplass etter dressur og maraton, og med god innsats på dagens presisjonsbane beholdt de den plasseringen i mesterskapet.

Oppgavene de ble satt på var ikke av den enkle sorten. Den nederlandske banebyggeren Johan Jacobs hadde laget en 650 m lang bane, der de skulle passere 20 ganger mellom kjegler som sto med kun 1,60 m fra hverandre – og selvsagt med baller på toppen som helst skulle bli liggende.

-Det var rett og slett fantastisk kjøring av alle i dag, sier Linn. – Laget holdt fast i en flott niendeplass med kjempefine runder alle tre. Banen var VM-verdig, og det tok lang tid før den første clear round kom, fortsetter hun.

Wenche Johannesen/Engkildegårds Saturn Rts toppet i dag sin innsats i Frankrike med en god individuell plassering samlet. – Gratulerer til Wenche med en fantastisk individuell plassering, dagens presisjon satt rett i sikringsboksen! Nå er det hjemtur og litt velfortjent hvile for folk og hester, smiler Linn.

Sammenlagt ble Wenche nummer 22 individuelt, Jeanette Lund Støen nummer 29, Maria Henriksson nummer 38 og Øivind Mikkelsen nummer 46.

Det ble det franske laget som toppet resultatlisten totalt til slutt, foran Nederland og Tyskland. Franske Marion Vignaud, som lå i ledelsen inn i dagens konkurranse med sin First Quality, måtte skuffet se at hele tre baller gikk i bakken, med ni feilpoeng som følge. Dermed røk gullsjansen, og det ble regjerende mester Saskia Siebers/Axel som skulle klatre opp til toppen igjen – fulgt av nettopp Marion Vignaud. Bronsen gikk til Kelly Houtappels Bruder/Flip fra Canada.

-Jeg elsker presisjon, jeg elsker både spenningen og å ha det så gøy – og utfordringen ved det. Jeg gjorde alt jeg kunne, og min hest, min mann Johan og jeg var et topp team i dag. Jeg begynte med å bli nummer tre, så nummer to og så bli nummer en – dette er mitt andre gull, og det er fantastisk at det er med samme hest. Jeg forventet det ikke, jeg hadde blitt glad for sølv. Axel ble skadet i år, og ute i tre måneder – han kom tilbake kun for fire uker siden, sier gullvinneren.

Resultater