Ane stortrives i Belgia

Hverdagen ved JVM Stables i Belgia er byttet ut med hvite bukser og stevnekonsentrasjon for Ane Straumsheim denne helgen. – Jeg trives kjempegodt, sier dagens norske premieplukker i nederlandske Peelbergen om sin hverdag ved stallen til sprangrytter Jordy van Massenhove.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Ane Straumsheim/Carlotta. (Foto: Sportsfot.de)

Å reise ut er noe flere unge, norske ryttere gjør. For Ane gikk ferden først til Danmark, der hun var i litt over to år. Nå har hun forflyttet seg lenger sør, til stallen til den unge talentfulle belgiske rytteren Jordy van Massenhove – som her hjemme i Norge har blitt godt kjent som Victoria Gulliksens kjæreste.

-Jeg har vært to år i Danmark, nå er jeg i Belgia hos Victoria og Jordy – og trener for Jordy, forteller 20 år gamle Ane.

Den unge rytteren setter pris på hverdagene der. – Både jeg og hestene trives veldig godt her. Det er god oppfølging og hjelp med alt fra det daglige arbeidet med hestene til konkurranseforberedelser, forteller hun.

Mens hennes trener Jordy og Victoria denne helgen befinner seg i i La Coruña, Spania, for World Cup-stevnet der, har Ane reist til nederlandske Peelbergen. Der er også to andre norske ryttere som har reist ut av Norge for sportens del – Sindre Svepstad og Maria Olsen Stamnæss.

For Ane resulterte første stevnedag i Peelbergen i en fin femteplass i CSI1* 1,30 m med sin 11 år gamle hoppe Carlotta 251 e. Cloney/Espri etter to nullrunder. Totalt 65 ekvipasjer deltok i klassen som virker kvalifiserende til CSI1* Grand Prix.

Dette stevnet er årets siste for Ane. – Etter dette skal hestene ha en velfortjent juleferie før vi reiser til Sunshine Tour i februar, forteller hun.

Start- og resultatlister