Store lagendringer

Mens Longines Global Champions Tour ruller videre fra området ved foten av Eiffel-tårnet i Paris for å innta båthavnen i Monaco disse nærmeste dagene, har rekordmange lag i Global Champions League valgt å endre sammensettingen midtveis i sesongen som ledd i en vel gjennomtenkt taktikk. Blant disse er norskeide Scandinavian Vikings.

I forkant av helgens niende etappe i Longines Global Champions Tour har lagsammensetningene i Global Champions League gjennomgått rekordmange endringer. Nå venter den fasjonable båthavnen i Monaco. Illustrasjonsbilde: GCL
av
Sille Kasin

Med tyske Christian Ahlmanns fabelaktige seier i LGCT Grand Prix of Paris med Mandato van de Neerheide forrige helg friskt i minne, ruller nå årets utgave av Longines Global Champions Tour videre. Ahlmanns 1.60 m-seier kom i comebacket etter en tids skadeavbrekk med selveste Eiffel-tårnet som bakteppe, og har derfor imponert spesielt mange.

LGCT som av mange omtales som selveste Formel 1 innenfor hestesport, har nå tilbakelagt halvparten av etappene i årets serie. Førstkommende helg, 29. juni – 1. juli, står den fasjonable båthavnen i Monaco for tur som niende stopp for sesongen, og da med rekordmange endringer i lagsammensetningene i Global Champions League. For akkurat midtveis i serien handler det om vel gjennomtenkt taktikk – i håp om å kunne sikre et best mulig resultat i CG Praha Playoffs, der virkelig store penger står på spill i GCL Super Cup. Mange store rytternavn, så som blant andre sveitsiske Martin Fuchs, italienske Lorenzo de Luca og og irske Cian O’Connor bringes inn, og nå fylles det strategisk på med både talent og nye hestekrefter på et flertall av lagene.

Aldri før har altså lagene som deltar i årets serie – ett for hver av de 16 destinasjonene – gjennomgått så store endringer som inneværende år. Dette gjelder også for Scandinavian Vikings. Her går nå danske Simon Yde som representerer Norge, ut – til fordel for den tyske rytteren Nicola Pohl. Videre byttes også franske Alexa Ferrer ut med den irske topprytteren Richard Howely. Disse to nykommerne får ellers selskap av de andre skanidnaviske vikingene, nemlig Linda Heed, Henrik von Echermann, Evelina Tovek og U25-rytter Ingrid Gjelsten. Kun fire av de i alt 16 lagene forblir uendret når det hele nå virkelig begynner å dra seg til. Riesenbeck International topper så langt listene med 183.00 poeng, mens Scandinavian Vikings foreløpig som nummer ti med 99.00 poeng når nå altså åtte destinasjoner gjenstår.

Scandinavian Vikings går spennende måneder i møte frem til sesongavslutningen i Praha med to nye utøvere på laget. Foto: GCL

Oversikt over lagendringer midtveis i GCL 2023:

1. Riesenbeck International : Ludger Beerbaum byttes ut med Patrick Stühlmeyer
2. Madrid In Motion: Ingen endringer
3. Paris Panthers: Natalie Dean byttes ut med Joseph Stockdale
4. Stockholm Hearts: Lillie Keenan byttes ut med Lorenzo de Luca
5. St Tropez Pirates: Athina Onassis byttes ut med Gerrit Nieberg
6. Prague Lions: Ingen endringer
7. New York Empire: Georgina Bloomberg byttes ut med Bertram Allen
8. Istanbul Warriors: Ingen endringer . 9. Rome Gladiators: Jos Verlooy byttes ut med Jérôme Guéry
10. Scandinavian Vikings: Alexa Ferrer byttes ut Richard Howley, og Simon Yde byttes ut med Nicola Pohl
11. Valkenswaard United: Ingen endringer 12. Mexico Amigos: Sergio Nieto byttes ut med Mouda Zeyada
13. Shanghai Swans: Patrick Stülhmeyer byttes ut med Martin Fuchs
14. Monaco Aces: Holger Hetzel byttes ut med Paris Sellon
15. Cannes Stars: Yuri Mansur byttes ut med Cian O'Connor
16. Riyadh Blue: Dalma Malhas byttes ut med Jessica Springsteen

GCL hjemmeside: