Stor glede for tre nye ponnimedaljører

Å være ute i omhopping om mesterskapsmedaljer er en seier i seg selv, og denne søndagen ble det Bente Støtland, Julie Årebrot Skai og Camilla Josefine Wikborg som fikk æren av å gjøre dette, og deretter trone på årets ponnipall for enere i Grenland.

av
Sille Kasin
Tre glade ryttere som virkelig hadde dagen - årets medaljører i INM ponni kaegori 1 - gullvinner Bente Støtland flankert av Julie Årebrot Skai, sølv, og Camilla Josefine Wikborg, bronse. Foto: Sille Kasin

Startfeltet i årets INM-finale for ponni kategori I rommet 13 ekvipasjer, men da medaljeseremonien skulle ta til etter dagens finale over to omganger etterfulgt av omhopping mot klokken var omme, stod kun én av disse bokført med null feil i protokollene gjennom hele mesterskapet.

- Det var veldig nervepirrende, sier årets gulljente i INM ponni kategori 1, Bente Støtland fra Sandnes og Jæren Rideklubb. – Selv om jeg så at Julie som red ut før meg, tok en bom i omhoppingen, så var det jo bare å gi alt. Ponnien min, Festy’s Dream, er en litt utålmodig av type, men kjempefin. Og så har jeg verdens beste trener, nemlig Kenneth Sande, ivrer hun glad – mens heiagjengen av klubbvenninner nikker og sier seg helt enige.

Og Bente Støtland, hun kunne ikke bare glede seg over INM-gullet, for sammen med godt hoppende Festy's Dream sikret hun også den gjeve sammenlagtseieren i Mariero Pony Tophy for enerekvipasjer.

- Det har vært veldig gøy og spennende hele helgen, forteller på sin side også Julie Årebrot Skai.

Etter bronse utendørs tidligere i sommer, tok nå fjortenåringen fra Søndre Nordstrand Rideklubb steget opp som sølvvinner med Shannon’s Joy denne søndagen.

Ponnien min har vært veldig fin gjennom hele helgen, og jeg har hatt veldig god hjelp av treneren min, Jon Harald Gulliksen, smiler hun glad. – Jeg har ikke så mange elever for tiden, så da er det jo ekstra stas med medalje, skyter treneren inn. Og jeg regner med at vi får høre mer fra Julie, legger han til. For hun blir en rytter å regne med videre.

Minst like glad var Camilla Josefine Wikborg fra Sørkedalen Rideklubb, som sammen med Keady Girl virkelig hadde marginene på sin side, og dermed strøk av gårde med bronsen. Og ekstra stas var dette selvsagt, ikke bare fordi dette var rytterens første mesterskapsmedalje, men også fordi ponnitiden nå snart er over.

- Jeg fikk jo en bom ned i 1. avdeling, så da hadde jeg gitt opp litt tenkte jeg at å nei, da får jeg ingen plassering - og i hvert fall ingen medalje, ler Camilla. – Men så var jo ponnien min helt syk i dag og hoppet null i andre runde, og deretter fikk vi jo en veldig rask tid i omhoppingen etter å ha tatt en sving som ingen andre så, så da gikk det jo, da, stråler hun.

Resultater:

En glitrende fornøyd gullvinner, Bente Støtland på Festy's Dream, kan se tilbake på et INM medbare nullrudner i protokollene. Foto: Sille Kasin
Julie Årebrot Skai og Shannon's Joy sikret sølv i årets mesterskap, og fikk dermed en ny medalje i samlingen. Foto: Sille Kasin
Camilla Josefine Wikborg og Keedy Girl fikk god hjelp av Alice Bjerke til å finne raskeste omhoppingssving før mål, og kapret dermed bronse. Foto: Sille Kasin