Stopper russisk og hviterussisk deltagelse ved FEI-stevner

Styret i FEI meddeler i dag at russiske og hviterussiske utøvere, hester og teknisk personell fra og med midnatt søndag 6. mars ikke får delta ved internasjonale stevner.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Med dette følger FEI opp sin avgjørelse fra mandag om å fjerne alle internasjonale stevner i Russland og Hviterussland fra FEI-kalenderen. De følger anbefalingen fra Den internasjonale olympiske komité og forbyr deltagelse ved internasjonale stevner både når det gjelder utøvere, hester og teknisk personell fra disse to landene inntil videre. Det vil heller ikke være mulig for utøvere, hester eller teknisk personell å delta i FEI-arrangement under FEI-flagg og/eller på en eller annen nøytral form.

Disse forbudene trer i kraft ved midnatt 6. mars for å ikke avbryte arrangement som allerede er i gang eller er i ferd med å starte.

De forbyr også, med umiddelbar virkning, fremvisning av russiske eller hviterussiske flagg eller avspilling av nasjonalsangene fra disse landene ved eller i forbindelse med FEI-stevner eller arrangement.

I dagens meddelelse fra FEI gjentar FEI sin fordømmelse den russiske invasjonen av Ukraina og den støtten regjeringen i Hviterussland gir til denne.

-Det er trist at FEI må gå til slike sterke tiltak, men vi må sikre sikkerheten, integriteten og rettferdigheten ved FEI-stevner i vanskelige tider som dette, sier FEIs president Ingmar de Vos. – Vi håper inderlig at man så snart som mulig kan finne en fredelig løsning på situasjonen.

Pressemelding her