Stjernekamp i en nervepirrende finale

Finalistene i årets NM for unge ryttere sørget for spenning helt til siste slutt. To stjerneekvipasjer måtte ut i omhopping om gullet – Ada Braaten Johnsen/Plietsch og Maria Louise Kingsrød/Urioso de Laume sto igjen som kandidatene til de to gjeveste medaljene. Det ble Maria Louise Kingsrød som trakk det lengste strået.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Årets norgesmester for unge ryttere ble Maria Louise Kingsrød/Urioso de Laume. (Foto: NRYF)

For de unge rytterne ble hinderhøyden hevet opp til 1,45 m. To ekvipasjer møtte til finalen med null feilpoeng – Ada og Maria Louise, fra henholdsvis Drøbak Rideklubb og Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Disse ble pustet i nakken av Hanna Cecilie Wicklund fra Bærum Rideklubb og Sanne Sørlie fra arrangørklubben Drammen og Omegn Rideklubb.

Finalerundene

Velridende Sanne med sin Evita H (Diarado/San Remo) innledet finaledagen med åtte feilpoeng og fikk en brattere vei å gå, mens Hanna Cecilie Wicklund/Fantomas (Viceroy T/Peter Pan) nøyde seg med en bom ned i første runde. Ada og hennes Plietsch måtte se en bom gå i bakken, mens Maria med Urioso de Laume (Diams du Grasset/King’s Road) gikk feilfritt.

Sanne rettet opp feilene fra første runde og avsluttet sitt mesterskap med feilfri runde, men var ute av medaljekampen. Hanna red igjen en god runde, med en liten bom ned. Med det var hun sikret en medalje.

Ada og Maria

Ada fikk igjen en bom ned, og veien lå klar for Maria, men denne gangen ble det to bommer ned. Dermed sto de begge med åtte feilpoeng hver og måtte ut i omhopping for å avgjøre hvilken medalje som skulle gå til hvem. Den ganske så sure bommen gikk ned for Adas del denne gangen, og da Maria rettet opp innsatsen ved å gå feilfritt var gullet sikret for hennes del. Dette året ble det sølv på Ada, mens Hanna Cecilie Wicklund tok seg av bronsen.

Feilfri omhopping sikret gullet til Maria Louise Kingsrød/Urioso de Laume. (Foto: NRYF)
Sølvet gikk til Ada Braaten Johnsen/Plietsch etter en spennende omhopping. (Foto: NRYF)
Hanna Cecilie Wicklund/Fantomas sikret seg bronsen. (Foto: NRYF)

Veldig nervepirrende

Maria pustet lettet ut etter den spennende avslutningen.

-Dette var veldig gøy, det er alltid gøy med NM – og alltid kjempegøy å ta gull, innledet Maria etter seieren.

Maria fikk kjenne godt på spenningen i klassen.

-Det var veldig nervepirrende etter siste runde, men det var godt å få rettet opp i det i omhoppingen, jeg feilet jo i siste runde. Da vi landet etter trippelbaren så glemte jeg å ri fram, og da ble det bare altfor lavt. Men, hesten min, han hoppet jo egentlig bare helt sinnssykt bra, sa norgesmesteren stolt over sin røde gullhest. – Han er helt fantastisk! Jeg har hatt ham i snart fem år, og han har alltid bare vært helt super – han er fantastisk.

Resultater

De tre beste UR-rytterne i landet - Ada Braaten Johnsen, Maria Louise Kingsrød og Hanna Cecilie Wicklund. (Foto: NRYF)