Sterkt tostjerners feltritt

Fjorårets Strömsholms-besøk ble en flott erfaring for juniorrytter Andrea Løseth Moheim. Men årets feltritt under Strømsholmsdagene ble nok en enda større opplevelse. I dag ble det nemlig pallplass på 17-åringen i CCI2*-S, og ellers også mye annet norsk å glede seg over.

Andrea Løseth Moheim og Annaharvey Springbok gjorde det igjen - og sikret seg nå pallplass i CSI2* under Strömsholmsdagene. Foto: Privat
av
Sille Kasin

Etter at juniorrytter Andrea Løseth Moheim og den 14 år gamle vallaken Annaharvey Springbok (Ricardo Z x Cavalier Royale) tok steget opp og begynte å starte internasjonale feltrittklasser, har det bare gått én vei. Og det er oppover på resultatlistene. Blant annet husker vi duoens fine niendeplass i årsdebuten under Kristianstad International i påskeferien på Gärds, og for eksempel også den fine prestasjonen deres på Strömsholm i august i fjor. Da jublet junioren over en ellevteplass blant 55 startende, mens hun denne lørdagen ble plassert som nummer tre av i alt 44 ekvipasjer til start i CCI2*-S.

Klatring til pallplass

Med ikoniske Strömsholm Slott og områdende rundt som ramme, der svenskekongen Gustav I Vasa allerede på 1500-tallet anla Sveriges første stutteri, trosset det 17 år gamle ryttertalentet vær og vind og leverte flott dressur som første delprøve til 69.55 %. Deretter viste hun igjen stabilt god ridning på sprangbanen selv om underlaget var tungt og forholdene krevende, og avsluttet dermed gårsdagen som en foreløpig nummer fire i klassen med 34.5 i straff.

Dagens utholdenhetsprøve i terrenget satt åpenbart også som den skulle for Andrea og «Springy», for de to forserte Mats G. Anderssons 2640 m lange bane med 18 hindre og 27 sprang feilfritt, og kun med 3.2 tidsfeil i protokollene. Dermed klatret duoen nok en plass på sammenlagtlistene, og Andrea kan nå virkelig slippe jubelen løs over en flott internasjonal tredjeplass på tostjerners nivå.

Flott norsk innsats

Andrea Løseth Moheim er imidlertid ikke alene norsk om å kunne se tilbake på et godt internasjonalt stevne under årets Strömsholmsdager, der blant annet også SM i dressur for seniorer, U25, unge ryttere og juniorer, SM i paradressur og klasser for de unge spranghestene står på programmet. Plassert i CCI2* ble nemlig også Milla Bjervig og Kristin Akerholt – etter at de begge klinket til med feilfrie hinderprøver i terrenget denne lørdagen, og kun pådro seg noe straff for tid. Førstnevnte på Stellor Quick Change (Olympic Lux x Niki Potterton) ble til sist plassert som nummer åtte med 45,0 i straff, mens sistnenvte tøylet Engas Sevilla (Volstrups Cash x Goldmaster) inn til en god tiendeplass med 46.8 i straff totalt.

Norske Ida Bærø Bjørn og Celine (Certus NL x Bellini) var også blant de 29 ekvipasjene som gjennomførte alle tre delprøver under helgens krevende baneforhold, men endte uplassert.

Krevende forhold

At værgudene ikke helt ville seg på Strømsholm denne helgen, har blant andre Anne-Cathrine Sellæg rapportert om. Dette går også tydelig frem av resultatlistene, som tydelig vitner om krevende forhold og et stort frafall underveis, både i CCI2* og CCI 3*. Mens 29 ekvipasjer av ialt 44 gjennomførte alle tre delprøver i tostjerners, fullførte kun 16 av totalt 30 trestjerners .

Svenske Ebba Adnervik og Eloge (Shooting Star x Master Imp) vant tostjerners etter å ha ligget som nummer 16 etter dressuren. Deretter beholdt de to scoren sin både på sprangbanen som eneste feilfrie ekvipasje uten tidsfeil, og til sist også i dagens terrengprøve.

Og seier i trestjerners, det ble det også på Ebba Adnervik. Her hadde hun Bla Kongo (Crelido x Master Imp) som makker. Anne-Cathrine Sellæg og Storbjergs Licorice (Sir Lancelot M x Crelido) endte til sist på en tolvteplass, mens Louise Wuttudal valgte å trekke seg med Uzelia (Algot x Feliciano) underveis i den avsluttende styrkeprøven i terrenget.

Resultater: