Sterke sprangprestasjoner i Knokke

Mens Jens Fredricson og H&M All In stakk av gårde med førstepremien i CSIO5* Rolex Grand Prix denne søndagen, har også norske sprangryttere stått for en kraftinnsats under avslutningshelgen under Knokke Hippique.

VM-aktuelle Marit Haar Skollerud er blant dem som har testet formen under Knokke Hippique. Arkivfoto: Sille Kasin
av
Sille Kasin

Sluttstrek er satt for årets utgave av Knokke Hippique i den fasjonable lille belgiske badebyen Knokke-Heist. Og mindre fasjonabelt er ikke selve ridestevnet som har pågått siden siste uke i juni. Hit kommer verdensnavn fra den absolutte toppsporten tilbake igjen og igjen, arrangøren er selveste Stephex Events, og stevnet holder derfor alt hva et internasjonalt stevne på femstjerners nivå lover. Og mens altså det franske nasjonslaget toppet listene i lørdagens nasjonshopping, og det svenske idolet Peder Fredricson tøylet fine H& M All In inn til nok en fantastisk Grand Prix-seier foran et kynding sprangpublikum, har også norske ryttere prestert flott, plukket premier og figurert på sammenlaglister over stevnets beste ryttere.

EM-klare Ingrid Gjelsten stilte til start med tre av hestene sine og plukket gode premier med to av dem. Med Jackson Vd Bisschop red hun inn til syvendeplass i 1,35 m ved tostjernersdelen av stevnet på torsdag, mens hun ble nummer fire i 1,35 m på fredag. På torsdag ble ungrytteren også plassert som nummer fem i CSI3* 1,40 m med End Good All Good, mens andreplassen ble sikret i 1,35 m på lørdag.

Ungrytter Ingrid Gjelsten har virkelig tatt steget inn i toppsporten gjennom samarbeidet med Marlon Modólo Zanotelli og har brukt Knokke Hippique som oppladning til EM. Arkivfoto: Rebecca Ballestad-Mender

Maria Louise Kingsrød får vi dessverre ikke et gjensyn med under EM i Oliva Nova i Spania, men den talentfulle ungrytteren viser utvilsomt at hun er i knallform. Gjennom de to tidligere ukene i Knokke har hun til gangs vist dette, og nå også i avslutningsuken. Blant annet har hun vært plassert med den ti år gamle Stephex-eide hingsten Metasequoia i samtlige starter i CSI2* disse seneste dagene - med en fjerdeplass etter omhopping i 1,45 m som et klart høydepunkt. Med Ophelia van het Lambroeck ble hun nummer to i lørdagens CSI1* 1,30 m, mens nok en sterk plassering i CSI3* 1,45 m kom med Urioso De Laume på søndag.

I etterkant av innsatsen under avslutningshelgen ved Knokke Hippique topper supertalentfulle Maria Louise Kingsrød listene som beste CSI1*-rytter blant 186 starter, er fjerde beste CSI2* rytter sammenlagt blant 224 starter, og til overmål også figurerer på tolvteplass blant 183 starter på Hermes Young Talent Circuit-listen. – Rent ut sagt imponerende av den norske ungrytteren!

Maria Louise Kingsrød har all grunn til å hente smilet frem etter tre gode uker med fantastisk stabile resultater i Knokke. Arkivfoto: Privat

I en årrekke har vi latt oss imponere av ridningen til Therese Søhol Henriksen, og også gjennom avslutningshelgen i Knokke har hun prestert flott. Både torsdag og fredag plukket hun premier med unge Iron Maiden i CSI1* 1,25 m som nummer syv og fire, og med Cyclone l’Epivent har hun virkelig fått vist seg frem og imponert i tøft trestjerners selskap. Gode runder ble toppet med en sterk femteplass lørdag kveld i 1,50 m. Bak tøylene på Santos Z avsluttet Therese 2022-utgaven av Knokke Hippique med en god femteplass i CSI3* 1,40 m og kan også glede seg over rangering som nest beste rytter i CSI1* og som fjerde beste rytter blant 183 starter på Hermes-listen.

Marit Haarr Skollerud er på sin side på det nærmeste klar for CSIO5* ved Falsterbo Horse Show og er også VM-aktuell. Likevel tok hun seg også tid til å ri avslutningshelgen i Knokke. Torsdag ble det en fin syvendeplass i CSO5* 1,40 m med Lancaster, og lørdag resulterte tidshoppingen i 1,45 m med plassering som nummer elleve med Esprit d’Intro Z.

Therese Søhol Henriksen har også tidligere vist at hun trives over store høyder i Knokke. Denne helgen gjorde hun det igjen. Foto: Sportsphoto

Resultater: