Sterke sprangprestasjoner i Belgia

En rekke av våre sprangryttere gjester internasjonale stevner på kontinentet denne helgen, og premiehøsten, den er i full gang. Flere norske utøvere har vist seg som stabilt gode gjennom sesongen, og bekrefter at de nettopp er dette også i Belgia.

Mira Høidal og Boleybawn Aasha har også tidligere vist at de er å regne med. Fredag ble det nok en fjær i hatten for ungrytterekvipasjen gjennom sterk plassering i CSI4* 1,50 m. Arkivfoto: NRYF
av
Sille Kasin

Sentower Park, Belgia - CSI4*/ CSI1*/ CSIYH1*

Ungrytter Mira Høidal kan se tilbake på en rekke gode prestasjoner denne sesongen, og også denne helgen viser 20-åringen at hun virkelig er å regne med i den internasjonale toppsporten på seniornivå. Med ti år gamle Boleybawn Aasha (Dignified Van’T Zorgvliet x Air Jordan) som vi husker som Miras makker i blant annet årets EM for unge ryttere i Oliva Nova, Spania i juli, fra nasjonshoppinger og også senest ved CSI3*-delen av VM i Herning, Danmark, ble nemlig nok en fjær i hatten sikret, denne gangen gjennom en sterk åttendeplass i CSI4* 1,50 m. Klassen som ble sponset av Prijs Belgian Foal Auction, rommet i alt 51 startende. 14 ekvipasjer gikk videre til omhopping, og østfoldduoen var altså blant dem som visste å holde alle bommer opp når det gjaldt som mest.

Ekvipasjen forsatte å vise overbevisende form også ved CSI4*-delen av stevnet på avslutningssøndagen. Da endte de to nemlig som første uplasserte med én liten bom ned, og det i selveste hovedklassen på Sentower denne helgen, Pijs Sentower Park med hinderhøyde 1,55 m.

To fine plasseringer i Belgia på den velridende ungrytteren har det også blitt med den ti år gamle vallaken Bronx (Bravour 1197 x Cardento) denne helgen. Torsdag ble duoen nummer 11 i 1,35 m, mens tolvteplassen i 1,40 m ble sikret denne lørdagen.

Ingrid Gjelsten som også ofte forsvarer Norges ære på ungrytterlaget sammen med blant andre Mira Høidal, kan så langt også se tilbake på en flott stevnehelg med plasseringer på Sentower. Torsdag tøylet hun den ni år gamle vallaken Napoli vh Nederassenthof (President x Qasimodo Z) inn til en 17. plass i CSI4* 1,40 m der det var hele 86 ekvipasjer til start. Deretter har Ingrid kunnet glede seg over to fine plasseringer med 13 år gamle Jackson Vd Bisschop (Flipper D’Elle*Hn* x Nabab de Reve), først som nummer tre i 1,35 m på fredag og deretter som nummer åtte i 1,40 m denne lørdagen.

Carmen Viskjer-Rød sitter på sin side på Perigueux-sønnen Petite Papillon ved CSI1* denne helgen, og sikret syvendeplass i gårsdagens 1,35 m.

Resultater:

Marie Valdar Longem stiller med en rekke hester ved CSI Bonheiden denne helgen og sikret en god tiendeplass i CSI2* Grand Prix med Clarity denne lørdagen. Arkivfoto: Privat

Bonheiden, Belgia – CSI2*/ CSI1*/ CSIYH1*

De to norske seniorrytterne Marie Valdar Longem og Benedikte Serigstad Endresen holder begge hus i Belgia i det daglige, og gjester det internasjonale stevnet i Bonheiden denne helgen.

Ekstra hyggelig er det å se førstnevntes VM-hest, Echo de Virton (Vagabond de La Pomme x Grignoteur de La Fontaine) tilbake i ringen i fin form – etter at Marie dessverre måtte trekke seg etter to fantastiske runder under VM i Herning i august, da hesten hadde pådratt seg en liten, men kjedelig hudreaksjon.

Denne lørdagen var den 13 år gamle vallaken Clarity (Clarimo x Ephebe For Ever) 30-åringens makker i CSI2* Grand Prix 1,45 m. Status ble en tidsfeil i grunnomgangen, og dermed måtte duoen følge omhoppingen fra sidelinjen og ble plassert som nummer ti.

Benedikte Serigstad Endresen valgte på sin side å trekke seg underveis i kveldens Grand Prix med åtte år gamle Quick Nick (Quick Star x San Patrgnano Corrado), men kan se tilbake på premier med to av sine andre hester til start. Bak tøylene på seks år gamle Annie S of the Lowlands Z (Andiamo Z x Indoctro) resulterte nemlig torsdagens runde i CSIYH1* 1,20 m i fjerdplass, mens fredagens innsats i ringen ble belønnet med en tredjeplass. I finalen for syv og åtte år gamle unghester denne lørdagen forserte Carojino (Caretino Gold x Corofino 2) banen på 1,35 m feilfritt, og sikret dermed med tolvteplassen.

Resultater: