Sterke prestasjoner over lange distanser

Flere norske distanseryttere har brukt helgen flittig – med deltagelse på internasjonale ritt både i Frankrike og Slovakia. Malene Bergersen Bakken, Tonje Danielson og Olaug Espeli Carstensen har alle sanket inn gode erfaringer og ikke minst gode resultater. Søndag klatret Olaug helt opp på andreplass i CEI1* 100 km i slovakiske Samorin.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Norske distanseryttere stod for gode prestasjoner i internasjonale ritt i helgen. Foto: NRYF

Først ut var Malene Bergersen Bakken/Catchcash og Tonje Danielson/Luna. Tidlig fredag morgen gikk starten for CEI1* i franske Fontainebleu rett utenfor Paris. Disse to ble henholdsvis nummer 11 og 12 i rittet som rommet 46 ekvipasjer. Av disse fullførte 31. Både Malene og Tonje ble stående med 17 km/t blank som gjennomsnittsfart. Vinnerekvipasjen ble franske Arthur Sevin/Epal de Montegut som gikk godkjent ritt med snittfart 20,7 km/t.

Lørdag var Tonje klar til nytt ritt i Fontainebleu. Doratshah var hennes makker da, og distansen 120 kilometer. Dessverre ble det stopp etter vet-gate 3 idet hesten ikke var rentgående.

En god del lenger øst, nærmere bestemt Samorin i Slovakia, var tilholdssted for Olaug Espeli Carstensen i helgen. Søndag red hun ut i CEI1* 100 km med SGA Zaafir. Det holdt hele veien i beste stil, de fullførte og fikk godkjent ritt med gjennomsnittsfart på 17,97 km/t. Det var nest best i klassen, bak Michaela Supekova/Miz Ella som kom i mål med snittfart på 18,07 km/t.

Resultater på appen Yamamah