Sterke plasseringer som beste CSI2*-rytter

For om lag tre år siden grep Jenny Krogsæter muligheten og takket ja til stalljobb hos Philippaerts i Belgia. Her ventet lange dager med hardt arbeid, men også store fremganger. Denne helgen har det norske ryttertalentet deltatt under selveste Brussels Stephex Masters og toppet det hele med utmerkelsen som beste sammenlagtrytter i CSI2*.

Nok en stevnehelg har den norske Philippaerts-rytteren Jenny Krogsæter høstet en rekke sprangpremier, denne gangen under selveste Brussels Stephex Maters. Foto: Kyara Geyskens
av
Sille Kasin

For 22 år gamle Jenny Krogsæter går det stort sett i hest. Etter først å ha fulgt i mamma Heges fotspor som groom i Belgia hos familien Philippaerts - som selv hevder at hestesport og konkurranse ligger i genene deres - er Jenny nå etter hardt arbeid og 100% dedikasjon fast ansatt som rytter i teamet.

Gjennom de tre seneste årene i Oudsbergen som ligger midt i Europas hestehjerte, ikke lange kjøreturen fra Sentower Park, har det norske ryttertalentet stadig markert seg i økende grad gjennom gode prestasjoner på sprangbanen. Over tid har gode plasseringer og seiere vært høstet, både på nasjonale stevner i Belgia og også på internasjonale stevner ellers på kontinentet.

Blant de mange høydepunktene i karrieren så langt er deltakelsen under 2023-utgaven av Brussels Stephex Masters sist helg. Her sikret nemlig rytteren som er første års senior, blant annet en sterk plassering i CSI2* Grand Prix på lørdag. Startfeltet rommet 57 ekvipasjer, og blant disse gikk ti videre til omhopping på tid. I tillegg toppet velridende Jenny også tittelen som beste rytter sammenlagt i CSI2*.

- Det var utrolig gøy å få en slik prestasjon på et stevne som Brussels Stephex Masters, stråler Jenny på tråden fra Belgia. – Alt var tilrettelagt til punkt og prikke, og da var det ekstra fristende å prøve å gjøre det bra! Pella Horta hoppet fantastisk og hjalp meg ikke bare med andreplass i Grand Prix-klassen, men også til seier i kampen om Best Rider-tittelen. Det er ikke så ofte man får sjanser til å konkurrere under Rolex-stevner hvor de absolutt beste i verden er, så da må man bare gi det lille ekstra fr å bli lagt merke til.

I tillegg til den sterke andreplassen sikret Jenny også fem andre plasseringer – dels med åtte år gamle Pella Horta (La Diamant Horta x Lord Z), men også med de to åtteåringene Flora d’Auzay (Cardento x Lauterbach) og K&T Geronimo (Gamelus R x Cardento). Og at stevnedagene blir rimelig travle, det passer henne godt.

- Livet mitt om dagen er veldig travelt med mye hester og mange internasjonale stevner, men det er akkurat sånn jeg liker det, forteller Jenny. – Jeg elsker å dra nye steder med nye hester og ha konstant variasjon. For er jeg hjemme på stallen over lengre tid, så blir jeg rastløs….. Jeg ser for meg at jeg blir her i Belgia en god stund til, avslutter hun smilende.

At 22 år gamle Jenny Krogsæter som del av Philippaerts-teamet er tydelig. Hun har foreløpig ingen planer om å vende hjem til Norge. Foto: Kyara Geyskens

I tillegg til Jenny Krogsæter var også fire andre norske deltakere på plass under årets utgave av Brussels Stephex Masters. Geir Gulliksen hadde blant annet med seg VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot x Caletto) og ble plassert som nummer ti i søndagens CSI3* 1.45 m. Marit Haar Skollerud Cox knep to fine plasseringer med åtte år gamle Pepper van te Bucxtale (Chaman x Boris van het Kluizebos) i CSIYH 1.45 m. Therese Søhol Henriksen red på sin side Iron Maiden (Quasimodo ven het Moelendreef x Indorado) inn til to plasseringer i CSI2* 1.35 m og 1.40, og sikret også to øvrige premier. Lørdag klatret hun helt til topps på listene i CSI1* Grand Prix 1.30 m med syv år gamle Kanto (Kannan x Dobel’s Cento), og premie med syv år gamle de la Pop af Z (Diamant de Semilly x Luidam) i CSI1* 1.20 m ble det også under Belgia-oppholdet. Victoria Gulliksen sanket to gode premier som nummer to og tre med seks år gamle Moonlight (Hotspot x Controller) i CSIYH i 1.25 m og 1.30 m, og ble også plassert med Thuur (Tyson x Flipper D’Elle*Hn*) i CSIO5* 1.40 m på torsdag.

På søndag stod helgens hovedklasse under Brussels Stephex Masters, CSIO5* Rolex Grand Prix Grand Prix presentert av Audi, med hinderhøyde 1.60 m over to runder på programmet. Her fikk EM-klare Victoria Gulliksen ni feil med den elleve år gamle vallaken Mistral van de Vogelzang (Elvis Ter Putte x Clinton), mens britiske Ben Maher vant en klar seier foran resten av det stjernespekkete feltet med ti år gamle Dallas Vega Batilly (Cap Kennedy x L’Arc de Triomphe*Bois Margot).

Resultater:

Victoria Gulliksen har travle dager for tiden. Denne helgen stod blant annet deltakelse i blant annet hovedklassen under Brussels Stephex Masters på programmet, mens hun nå ruster til å inspisere EM-banene i Milano. Arkivbilde: NRYF