Sterke norske sprangprestasjoner toppet med seier

– Jeg blir alltid veldig rørt når jeg lykkes i å oppleve at det norske flagget heises helt til topps, forteller Elise Aaserud Goehrs etter gårsdagens seier for seksårs i Compiègne. Under det prestisjetunge stevnet hadde den norskfranske sprangrytteren også selskap av helnorske Marit Haarr Skollerud Cox, og de sørget begge for å sette Norge på kartet.

av
Sille Kasin
Norskfranske Elise Aaserud Goehrs føler seg norsk som noen, der hun henter seierssmilet frem til tonene av "Ja, vi elsker" på Horus du Richemont under Compiègne Classic. Foto: Agence Ecary
Laster annonse...

Allerede etter at Compiègne Classic første gang ble arrangert i 2022, har stevnet etablert seg som populær møteplass for noen av verdens beste ryttere. Denne helgen åpnet igjen arrangørene portene til Grand Parc stadion i hjertet av Hautes-de-France helt nord i Frankrike, og inviterte til både CSI3*, CSI1*, internasjonale unghestklasser CSIYH1* og internasjonale amatørklasser.

Elise Aaserud Goehrs og Marit Haar Skollerud Cox var sammen om å representere de norske fargene, og mens de begge kan se tilbake på flere gode runder og også plasseringer, sørget altså førstnevnte òg for at tonene fra den norske nasjonalsangen tonet utover den velrenommerte stevneplassen. Den vel fortjente seieren kom med den seks år gamle unghingsten Horus du Richemont (Unik D’Ick x Verone du Richemont) gjennom en lynrask runde i 1.30 m på søndag.

– Jeg blir alltid veldig rørt når jeg lykkes i å oppleve at det norske flagget heises helt til topps, forteller Elise Aaserud Goehrs glad.

Men den profesjonelle norskfranske rytteren som har bakgrunn fra intet mindre enn sersjantutdanningen ved det franske militærakademiet (ENSO) og utdanning som unghestberider og instruktør både i dressur, sprang og feltritt fra Centre sportif d’equitation militaire (CSEM) i Fontainebleau, er både glad, stolt og takknemlig over alle tre hester som var med til Compiègne.

– Jeg er veldig stolt over alle tre hester som jeg hadde med meg denne stevnehelgen, for konkurransen var tøff fra mange virkelig toppryttere, sier hun. - Både jeg selv og hele temaet mitt er spesielt stolte nå i etterkant, for dette er hester som jeg har hatt i trening helt siden de var helt unge, og som nå virkelig har fått vise seg frem som de kvalitetshestene de er. Og de har virkelig hoppet med hjertene, alle tre, og det til tross for regn gjennom hele stevnehelgen, smiler hun.

Allerede på fredag viste seksåringen Hourus du Richemont seg frem på beste vis gjennom en feilfri runde i 1.25 m. Unghingsten var imidlertid ikke alene om å holde bommene oppe denne første stevnedagen i Compiègne, for Elise klinket like godt til med sterk sjetteplass i CSI1* 1.30 m med den åtte år gamle Selle Francais-hoppa Fly Away Sunheup (Montender x All Way Sunheup). Hun ble også plassert som en god nummer ti i CSI3* 1.35 m med åtteåringen Phelina de Septon (Jenson Van’t Meulenhof x Happy End B).

Marit Haarr Skolleud Cox var også med og representerte de norske fargene med bravur under Compiègne Classic. Her med Nelson Van't Roosakker ved en tidligee anledning. Arkivfoto: NRYF

Marit Haarr Skollerud Cox hadde på sin side også en åpningsdag med flere gode nullrunder, for de tikket inn på løpende bånd både med åtte år gamle Pia-Lotta Van’t Roosakker (Comme Il Faut x Lay Gaga Ven-t Roosakker) i CSI3* 1.35 m, og med de to syvåringene Double un Marienshof Z (Don’t Touch Tiji Hero x Miss Marienshof) og Quibelle van de Zeshoek (El Torreo de Muze x Galina van de Zeshoek) i CSIYH1* 1.30 m .

Lørdag fortsatte Norges to representanter å vise seg frem på beste vis. I regionsfinalen for syvårs 1.35 m ble Marit og Quibelle van de Zeshoek plassert som nummer 16 av i alt 85 ekvipasjer til start, mens Elise også sikret seg en sterk 16. plass med Phelina de Septon i CSI3* 1.40 m. Her rommet startfeltet over 80 ekvipasjer. Marit og Pia-Lotta Van’t Roosakker leverte også nullrunde nummer to for helgen i CSI3* 1.35 m.

Elise Aaserud Goehrs har all grunn til å være både stolt, glad og rørt etter jubelhelgen under Compiègne Classic. Her med Phelina de Septon som kun leverte nullrunder i CSI3*. Foto: Foto: Agence Ecary

Søndag ble deretter altså det hele toppet med Elises seier i CSIYH1* 1.30 m med Hourus du Richemont. Men åtte år gamle Fly Away Sunheup gjorde også en flott figur i ringen med sin norskfranske rytter. I Grand Prix 1.35 m ved enstjerners delen av stevnet ble fasiten nemlig en sterk niendeplass etter feilfri omhopping mot klokken, og Elise var ikke snauere enn at hun også rundet det hele av med nok en sterk plassering som nummer 16 med Phelina de Septon i CSI3* 1.40 m. Marit og Pia-Lotta Van’t Rosakker sørget på sin side også for en feilfri runde i denne klassen som rommet 70 ekvipasjer til start, og satte dermed et strålende punktum for norsk deltakelse ved årets utgave av Compiègne Classic med kun strøkne nullrunder i protokollene.

Resultater:

Laster annonse...