Sterk start av Johan-Sebastian og Victoria i Milano

To hester i mesterskapsform og to klare ryttere – Victoria Gulliksen og Johan-Sebastian Gulliksen hadde en riktig god start i mesterskapets første EM-klasse i Milano i dag. – Veldig, veldig bra start, lyder det fra landslagsleder Mikael Kolind i Milano der Sverige har hånd om topplasseringene, både som lag og individuelt.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: Arrangør/Massimo Argenzian

Victoria og hennes Equine America Papa Roach (Periqueux/Zeus, oppdretter Rixt Meyer-Aller) hadde et tidlig startnummer som nummer ni i dagens 1,50 m bane tegnet av italienske Ulliano Vezzani. Første startende ut, sveitsiske Bryan Balsiger/Dubois du Bois Pinchet (Kashmir van Schuttershof/Andiamo) – som to ganger har vunnet World Cup-kvalifiseringen i Oslo – red en runde som tatt ut av læreboka og lå i ledelsen da Victoria krysset startstreken. Det var tydelig med en gang at mesterskapsformen var inne for denne duoen, Papi var fresh og ivrig og en ny lærebokrunde var et faktum. Etter vanngraven kom ekvipasjen litt stort mot en stor oxer – det ga et riv, men så fortsatte de med klasse og avsluttet det hele på beste måte både ridemessig og uten flere feil. Det hele ble gjort effektivt også – en fordel i dagens tidshoppingsklasse idet feilene regnes om til tid. Det gjorde at disse to ble stående på tiden 78,20 s. Det skulle til slutt holde til en 30. plass inn mot torsdagens andre mesterskapsrunde torsdag.

Victoria Gulliksen og Equine Papa Roach har en fantastisk niendeplass fra EM i 2021 med seg til Milano - og i dag innledet de årets mesterskap riktig godt. (Arkivfoto: FEI)
Den ferske norgesmesteren Johan-Sebastian Gulliksen og hans NM-hest Harwich VDL overbeviste i Milano med sin feilfrie runde. (Arkivfoto: Helen Gjerde Aamdal)

Johan-Sebastian Gulliksen skulle ut som nummer 48 i feltet, og da hadde sveitsiske Martin Fuchs akkurat gått opp i ledelsen. Johan-Sebastian og Harwich VDL (Arezzo VDL/Darco, oppdretter VDL Stud) er ennå relativt nye for hverandre, men de jobber godt sammen og det var tydelig at ingen av dem ønsket å ta med seg noen feil – og det ble det heller ikke. De unnlot å la seg stresse av at det var en tidshoppingsklasse, men holdt et jevnt og godt tempo. Den feilfrie runden ga et sluttresultat på 77,74 sekunder og en 26. plass for dagen for ekvipasjen.

Inn mot torsdagens klasse ligger Johan-Sebastian når tiden er omregnet til feil med kun 2,88, mens Victoria har 3,11.

En ordentlig fornøyd landslagsleder

-En veldig, veldig bra start, sier landslagsleder Mikael Kolind. – Det er flott av de to å starte så godt, med så få feil. Begge hestene gikk veldig godt, og begge to red veldig godt. Nå må vi ta en dag av gangen, og jobbe oss inn blant de 50 beste til fredag og så være blant de 25 mot finalen.

Landslagslederen forteller om en stevneplass som arrangementsmessig heldigvis har klatret siden førsteinntrykket festet seg. – Førsteinntrykket av stevnet var ikke så imponerende, det var litt halvferdig og det var gjørmete. Men det har de tatt inn, og nå begynner det å se godt ut her.

-En veldig, veldig bra start, sier en fornøyd landslagsleder Mikael Kolind. (Arkivfoto: NRYF)

Topp svensk innsats

De svenske rytterne red alle sammen iskaldt og supergodt – ganske velfortjent gikk Jens Fredricson/Markans Cosmopolit (Cohiba/Calido I) opp i ledelsen og beholdt også denne gjennom hele klassen. Han kan dermed ri til start i morgen med 0 i margen som beste ekvipasje.
Hele tre svensker er innenfor topp ti – Henrik von Eckermann/Iliana (Cardento/Gentleman) red en rask firefeils runde og ligger som nummer seks mens Rolf Göran Bengtsson/Zuccero (VDL Zirocco Blue/Caretino) gikk feilfritt på tiden 73,60 s. Fjerderytter på det svenske laget, Wilma Hellström/Cicci BJN (Ci Ci Senjor Ask/Tornesch) gikk også feilfritt og ligger på 12. plass individuelt.

Lagmessig troner Sverige øverst med 218,96, mot Sveits med 219,76 og Tyskland med 226,55.

Torsdagens 1,60 m klasse – som er første omgang lagfinale og andre kvalifiserende individuelle runde – begynner klokken 13.15.

Mesterskapet streames live på FEI TV, og også SVT har sendinger fra Milano.

Det svenske laget innleder mesterskapet på mesterlig vis - de ligger i ledelsen både som lag og individuelt. (Foto: Arrangør/Migliorato)