Sterk prestasjon av Victoria

Sammen med Papa Roach seilte Victoria Gulliksen feilfritt over hinderne i kveldens World Cup-klasse i spanske La Coruña. Med en ørliten tidsfeil sikret hun seg en sterk åttendeplass og verdifulle poeng.

– I dag hadde Papi fortjent å vinne! Jeg er så takknemlig for hver runde med den hesten, uten ham er jeg ingenting, sier en følelsesladet Victoria etter klassen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
STERK PRESTASJON: Feilfri på hinder, en liten tidseil og åttendeplass i World Cup-klassen i La Coruña - en sterk prestasjon av Victoria Gulliksen og Papa Roach. (Foto: FEI)

Hun sa på forhånd at hennes røde vallak Papa Roach e. Perigueux/Zeus er i god form for tiden – riktig god form. Da de ble satt på den tøffe oppgaven World Cup-klassen ga de 39 startende, satte de sammen dobbel strek under dette. Å hoppe en slik bane, bygget av den olympiske banebyggeren Santiago Varela, uten at en eneste bom går i bakken er sterkt, både av hest og rytter. Med minst mulige margin ble det en liten tidsfeil som gjorde at det kun var syv ekvipasjer som gikk videre til omhopping. To ørsmå tideler mer enn makstiden ga dem en tidsfeil, men samtidig også en imponerende åttendeplass og ni verdifulle World Cup-poeng. På sammenlagtlisten ligger nå Victoria på 32. plass, likt med Julien Anquetin (FRA) og José Maria Larocca (ARG).

-Jeg er veldig fornøyd, forteller Victoria fra Spania, full av glede og takknemlighet overfor sin hest som gir alt for henne:

– I dag hadde Papi fortjent å vinne! Han hoppet fantastisk, mens jeg safet litt mye og trodde jeg lå greit an i forhold til tiden. Men Papi er jeg bare så fornøyd med, både i dag og i forhold til hele sesongen – alt han har gjort for meg. Uten den hesten er jeg ingenting – jeg er så takknemlig for hver eneste runde med ham!

I sommer ble ekvipasjen nummer ni i EM - det var tidenes beste norske prestasjon i et slikt mesterskap. At disse to har prestert slik sammen i år, er imidlertid langt fra noen selvfølge.

For to år siden, på vei hjem etter lagseieren i andre divisjon av nasjonshoppingen i Athen, skadet Papa Roach seg på en løs metallbit på flyet. En sene ble kuttet over, og ingen trodde hesten ville kunne hoppe høyt igjen. Men med god veterinærbehandling, tid og tålmodighet har hesten blitt helt frisk.

Dagens World Cup-runde var den femte i den vest-europeiske ligaen, nå gjenstår fem stevner før finalen i Leipzig i april.

DRØMMEDEBUT: 23 år gamle Philipp Schulze Topphoff debuterte i World Cup-sammenheng i La Coruña - og gikk helt til topps sammen med hoppen Concordess NRW. (Foto: FEI/Manuel Queimadelos)

Tyske Philipp Schulze Topphoff hadde i dag World Cup-debuten man bare kan drømme om – 23-åringen gikk helt til topps etter glitrende innsats sammen med sin 11 år gamle hoppe Concordess NRW e. Congress 4/Acobat. Dette var særdeles sterkt prestert også tatt i betraktning at den unge rytteren var klassens første startende og dermed også først ut i omhoppingen. Den fullførte han feilfritt på 37,69 sekunder. Det ble fransk på andreplass ved Gregory Cottard/Bibici e. Norman Pre Noir/Nelfo du Mesnil med null feil på tiden 37,78 s, mens Sverige kunne juble over tredjeplass til Angelica Augustsson-Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele e. Epleaser van T Heike/Cicero Z som gikk null på 38,39 s.

Irske Denis Lynch ligger i ledelsen sammenlagt med 37 poeng, foran brasilianske Eduardo Pereira de Menezes med 33.

Resultater