Sterk fjerdeplass til Norge

Norge stod med fabelaktige null feilpoeng etter første omgang av Longines FEI Jumping Nations Cup ™ i Sopot, Polen - fasit ble til slutt en sterk fjerdeplass til det unge norske laget ved Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem, Therese Søhol Henriksen og Johan-Sebastian Gulliksen. Det ble Tyskland som gikk til helt til topps som eneste feilfrie nasjon.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Therese Søhol Henriksen, Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem og Johan-Sebastian Gulliksen presterte alle knallsterkt i Sopot og sørget for en god fjerdeplass til Norge.

Victoria Gulliksen/Papa Roach e. Perigueux/Zevs innledet strålende og feilfritt for Norge med en nullrunde i CSIO5* 1,60 m klassen, og Marie Longem Valdar/Echo de Virton e. Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine fulgte stilfullt opp med en nullrunde til. Therese Søhol Henriksen/Halifax van de Conynenberg e. Codex/Caesar van de Helle fant også rytmen godt, men på muren etter vanngraven gikk deler av muren i bakken. Som siste rytter ut for Norge sørget deretter Johan-Sebastian Gulliksen/Exit of Ice Z e. Emilion/Tornado for at Norge ble en av fire nasjoner som gikk inn i andre runde med nullfeilpoeng med en nullrunde til for Norge. Null i protokollen hadde også Tyskland, Belgia og Irland.

I andre runde fikk ikke Victoria og Papa Roach det helt til å stemme og tok med seg tre bommer. Marie og Echo de Virton sto for en klasse-runde, og det så lekende lett ut å ri inn null nummer to for denne duoen. Både Therese og Johan-Sebastian måtte imidlertid se at to bommer gikk ned på veien, dermed ble Norge stående med 16 feilpoeng totalt.

-En kjempeinnsats av samtlige, dette var veldig kjekt, fastslår en fornøyd landslagsleder Mikael Kolind. – De var alle sammen veldig flinke, og de støtter så opp om hverandre, hjelper hverandre.
Mikael fastslår: - De hadde egentlig fortjent en pallplass etter denne innsatsen, men fjerdeplass er vi også veldig, veldig fornøyde med. Det føles riktig godt at vi etter å ha rykket opp til første divisjon presterer på dette nivået, vi er virkelig ikke bare listefyll.
Ikke bare presterte Norge knallsterkt i den internasjonale toppligaen – dagens innsats medførte også fire kvalifikasjoner til årets EM.
-En god dag i Sopot, smiler landslagslederen.

Det tyske laget, som bestod av Maurice Tebbel/Don Diarado e. Diarado/Lord Lancer, Marcus Ehning/Funky Fred e. For Pleasure/Pilot, Christian Kukuk/Mumbai e. Diamant de Semilly/Nabab de Reve og Andre Thieme/DSP Chakaria e. Chap/Askari ble eneste lag stående med null etter to runder. Andreplassen gikk til Belgia med fire feil totalt mens Irland – regjerende finalevinnere – ble som Norge stående med 16 feilpoeng, men knep tredjeplassen med en tidsmargin på seks sekunder.

De norske rytterne sto også for flere sterke individuelle prestasjoner ellers i dag og på lørdag. Victoria Gulliksen sikret seg en åttendeplass med David Guetta e. Zento/Vigaro i 1,50 m klassen. Therese Søhol Henriksen knep siste plassering i klassen med sin Cyclone l’Epivent e. Ulixe/Arpege Pierreville og ble nummer tolv etter en rask og feilfri runde. Denne duoen gikk gnistrende godt også dagen før og ble nummer 5 i lørdagens 1,50 m klasse. Johan-Sebastian Gulliksen/Emmylou e. Billy Mexico/Lupin Z ble plassert som nummer 11 i klassen.

Resultater