Sterk debut i CSI3* 1,55 m på Jenny Krogsæter ved Sentower Park

Stadig dukker navnet Jenny Krogsæter opp høyt oppe på resultatlister ved internasjonale sprangstevner – denne helgen imponerte den Belgia-baserte rytteren med å ta en sterk femteplass i sin aller første trestjerners 1,55 m Grand Prix.

Jenny Krogsæter sanker stadig inn imponerende resultater på ulike internasjonale arenaer - i helgen skjedde det i debuten i CSI3* 1,55 m der hun red inn en femteplass i sterkt selskap. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

21-åringen fra Ytre Enebakk var sammen med en annen dyktig, ung norsk rytter – Mikkel Flam - blant de startende ved CSI3*/CSI1*-stevnet ved belgiske Sentower Park. Jenny har sin hverdag som rytter hos familien Philippaerts i Limburg-regionen i Belgia - et stenkast fra Sentower Park.

Jenny hadde med seg syvåringen Caluna de Berlo Z (Chellsini Z/Quasimodo Z) for CSI1*-klassene og den åtte år gamle hoppen Ginger Ale (Mylord Carthago* HN/Diarado) samt niåringen Bentley van’t Hulgenrode Z (Bamaco de Muze/Quite Capitol) for 3*-klassene. Status etter helgen ble tre gode plasseringer, med den imponerende femteplassen i søndagens CSI3* 1,55 m Grand Prix som et bokstavelig talt høydepunkt. Det var rytterens første trestjerners Grand Prix på dette nivået – å debutere med dobbelt null og ta en god plassering blant ryttere som Angelica Augustsson Zanotelli (som vant klassen med Chadora Lady (Chacco-Blue/Nintenter), Marchus Ehing, Pieter Clemens, William Funnell og Michael Jung – for å nevne noen toppnavn – det er imponerende. At hun har en særdeles god rytterfølelse, understrekes av det faktum at Jenny kun har ridd Bentley van't Hulgenrode Z i to uker.

De to øvrige plasseringene Jenny tok med seg den korte veien hun har hjem fra Sentower Park kom med Caluna de Berlo Z. De to innledet med en sjetteplass i en CSI1* 1,30 m fredag og ble nummer tre i lørdagens tidshoppingsklasse i 1,30 m.

Les mer om Jenny: Ble nummer ti i syvårsfinalen under unghest-VM i Zangersheide

Mer ungt og norsk i utlandet

Mikkel Flam fra Arendal, også han 21 år, inngår i dag i teamet ved tyske Marc Wirths Sportpferde, som holder til rett ved byen Mayen, midt i Tyskland. Han hadde også med seg tre hester til Sentower Park denne helgen – Sansa Storm (Stanley/Contendro I), Carlos (Cool Man 5/Carthago) og Conrad 138 (Cantoblanco/Lazio). Blant flere gode runder ledet to til plasseringer – de kom med Sansa Storm i torsdagens CSI1* 1,20 m og fredagens 1,30 m der han ble henholdsvis nummer 11 og nummer ni.