Sterk childreninnsats

I helgen får mange av våre yngste sprangryttere følt på både lagånd og evne til å ri under press under Baltic Cup i Danmark. Lørdag klaffet åpenbart dette for norske childrenryttere, for laget gikk nemlig helt til topps. Og Alexandra Pensgård Olsen, hun toppet like godt også listen individuelt.

Det norske childrenlaget toppet vel fortjent pallen etter spennende laghopping under Baltic Cup i Danmark denne lørdagen. Foto: Privat
av
Sille Kasin

- Det norske childrenlaget vant, og vi har en individuell vinner og to andre plasserte, tekster Solveig Fotland Newermann fra arenaen i Bernstorffsparken i Charlottenlund, rett nord for København. Og at landslagslederen children og ponni er storfornøyd, det er helt klart, for meldingen følges av en rekke glade utropstegn og smileikoner.

Vertsnasjonen Danmark stilte mannsterke – om man kan si det slik – med to lag på hjemmebane i kveldens laghopping med hinderhøyde 1,20 m, men kunne altså ikke hamle opp med de norske konkurrentene sine.

Som førsterytter stilte denne gangen Alexandra Pensgård Olsen på Corrada HM, og duoen satte ikke bare den viktige nullen for laget fra start, men vant også individuelt. Deretter fulgte Sofia Kingdom-Clark med Coctail og Patrick Reine Severinsen med Jivaro van het Leliehof, før Josephine Heldal Haukeland og Igor Van’T Palmenhof satte den viktige nullen og avgjorde. Med tre tellende ryttere ble Norges childrenlag stående med i alt fire feil, og feide dermed all konkurranse av banen.

Et stort øyeblikk for fire norske childrenryttere til hest. Foto: Privat
Alexandra Pensgård Olsen var førsterytter på laget og knep like godt også den individuelle seieren med Corrada HM. Foto: Privat

Josephine Heldal Haukeland med Igor Van’T Palmenhof og Sofia Kingdom-Clark med Coctail ble også plassert individuelt, som henholdsvis nummer seks og ni.

Vertsnasjonens U25-lag sikret deretter lagseier på hjemmebane med totalt åtte feil, mens de norske ekvipasjene Vicotira Kingdom-Clark med Charisma, Aila Kristengård med Lasita, Marine Berheim Skår med Dion og Natalie Heltzen med Hard to Beat N endte som nummer to av de tre lagene til start med i alt 20 feil i protokollene.

Resultater: