Sterk avslutning

Mens utøverne fra ti nasjoner kjempet om årets lagmedaljer under EM i Oliva Nova denne lørdagen, red de norske childrenryttere med mål om å klatre på den individuelle listen. Det gjorde de, men nådde ikke finalen. Men som Tom Vidar Gjeldnes sier: - Ingen medaljer, men erfaring gull verdt videre!

Helt konge!, sier NRYFs landslagsleder ponni og children om Petter Sandhei Bjørklunds siste EM-runde på Garden Party. Og storesøster Ingrid er helt enig. Foto: NRYF
av
Sille Kasin

Etter at finaleplassen for Norges childrenlag glapp i går, var det tid for å nullstille denne lørdagen. For dagens runde i 1,30 m handlet nå om å satse alt på å nå den prestisjetunge individuelle EM-finalen på søndag, eller i hvert fall å klatre noen plasser på resultatlisten.

NRYF landslagsleder ponni og children Tom Vidar Gjeldnes forteller:

- I dag hadde de all veldig gode runder! Petter (Sandhei Bjørklund) klinka inn en veldig bra feilfri runde! Han var helt konge i dag. Madelen (Ossletten Fuglstad) hadde også en super runde med et filleriv, og Emma (Tallulah Behn) red også veldig godt, men fikk et surt riv som gjorde at hun akkurat endte utenfor finalen. Vel gjennomført av hele gjengen som var til start i dag!

Og som Tom Vidar Gjeldnes sier: - Ingen medaljer, men erfaring gull verdt videre!

NRYF landslagsleder ponni og children og Chef d'Equipe, Tom Vidar Gjeldnes, er godt fornøyd med de norske childrenrytternes innsats i OLliva Nova. - Og EM-erfaringen er gull verdt! Arkivfoto: Sille Kasin/ NRYF

EM-runden i 1,30 m denne ettermiddagen inngikk både i det individuelle europamesterskapet for children, og også som finaleoppgjøret ved lagdelen av mesterskapet. EM for children avsluttes med finale i to omganger for de 30 beste rytterne individuelt i morgen - og da altså dessverre uten norske utøvere til start.

Et spennende punktum er satt for søskenparet Petter og Ingrid Sandhei Bjørklund - han som deltaker i children, og hun med dagens EM-finale for juniorene friskt i minne. Her med trener Nicholai Lindbjerg og NRYF landslagsleder ponni og children, Solveig Fotland Newermann. Foto: NRYF

Kampen om settene med lagmedaljer ved årets EM for children ble en nervepirrende opplevelse for mange av de talentfulle rytterne i alder 12 til 14 på Centro Equestre Oliva Nova denne lørdagen. Tyskland hoppet inn til fortjent gull med bare nullrunder i protokollene, mens sølv- og bronsesettene måtte avgjøres gjennom omhopping mellom Italia og Frankrike på fire feil. Omhoppingen om sølv og bronse ble en spennende tvekamp, der Italia trakk lengste strået foran Frankrike. Vertsnasjonen Spania måtte på sin side til sin side se at lagmedalje akkurat glapp, da fem feil ble status.

Resultater: