Starum satte dressursesongen i gang

I helgen ble dressursesongen 2022 blåst i gang av Starum Hestesportsklubb – de inviterte til D/L-stevne i dressur, en anledning flere ryttere benyttet seg av. En av dem var hjemmerytter Emma Katrine Dybdal, som ikke bare sesongdebuterte, men stevnedebuterte med sin hest Faveur. Det resulterte i seier, god prosent og gledestårer hos flere.

Emma Katrine Dybdal/Faveur seiret i sin første start sammen, på hjemmebane hos Starum Hestesportsklubb. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

MB:2 klassen ble dagens største klasse med 9 startende. Her gikk Gjøvik Rideklubbs Adeline Johansson/Sahlertz’ Ramball e. Fürstenball/Hoelgaard’s Kontrast av med seieren etter et program til 69,412 %. Denne ekvipasjen avsluttet sin innsats på dressurbanen i fjor med seier i HM i MB-klassen, nettopp på Starum. Lørdag fortsatte de akkurat der de slapp:

-Utrolig morsomt å starte stevnesesongen 2022, i hvert fall når det endte så bra som det gjorde, sier juniorrytteren Adeline. – Resultatet viser oss et svar på at vi har trent riktig gjennom julen, og nå gleder vi oss masse til resten av sesongen!

-Seieren på lørdag viste at treningen vi har gjort gjennom julen var riktig, sier Adeline Johansson. - Jeg er opptatt av variert trening, jeg rir mye på tur, jeg trener feltritt og sprang – vi trener mye og har det gøy. Det er ikke alle timene med dressur som gjør en helhet, men alt som gir glede. Det er viktig å bygge opp hesten helhetlig – få en positiv hest, understreker rytteren i et tidligere intervju her på hestesport.no. (Foto: Privat)

Nummer to i klassen ble Sondre Torp Kristiansen, som har satt sitt solide preg på norsktoppen av ponnidressuren gjennom flere år. Han stilte til start med sin nye hest, den 10 år gamle Thybo’s Laban e. L’Espoir/Michellino. Den kombinasjonen viste lovende takter, og ekvipasjen fra Solberg Rytterklubb innkasserte 67,647 %.

Plassert som nummer tre i klassen ble Lene Olsen/Kirsebærgårdens Olympic Fire e. Blue Hors Don Olymbrio/Weltmeyer fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb med 66,176 %.

Tidligere i vinter fortalte Adeline Johansson om sin treningsfilosofi her på hestesport.no – du kan lese mer om det her.

Dagens første vinner ble en annen ekvipasje med solid merittliste, Sahra Edseth Solbakken/Kronborg’s Highlight e. Hochadel/Riccione fra Skedsmo Rideklubb gikk til topps i Intermediaire I med gode 70,526 %.

Gråt av glede

LA:3-klassen rommet også et relativt stort startfelt, og her ble det dobbelt arrangørklubb i topp. Seieren gikk til Emma Katrine Dybdal/Faveur e. Flyinfact xx/Diamant med 71,481 %. Andreplassen gikk til klubbvenninne Thea Sætra/Kleppenhus Daytona Hit e. Sandro Hit/Davignon I.

Emma Katrine og Faveur er en ganske så fersk kombinasjon, og det gjorde at 14-åringen (snart 15!) kjente litt på nervene i forkant av stevnet. Men hennes trener Ann Cathrin Lübbe kjenner både hest og rytter, og var sikker på vegne av sin elev – de to var klare for konkurransebanen sammen.

-Jeg følte meg egentlig ikke helt klar for å starte sesongen så brått, med tanke på at jeg fikk Faveur i desember i fjor, forteller Emma Katrine. – Men Ann Cathrin, som jeg har trent ganske lenge for nå, med både hest og ponni, mente vi var klare for dette. Med hennes fantastiske hjelp og støtte får man motet opp med en gang! Det var jo tross alt hun som fant hesten til meg, så jeg visste jeg kunne stole på henne.

Og det gikk riktig bra der i ridehuset på Starum – noe som vekket sterke følelser:

- Da vi var ferdige med programmet vårt, så hadde jeg bare en helt rå følelse! Og da prosentene kom kunne jeg nesten ikke tro det, forteller Emma Katrine. – Både jeg, mamma og hestepassere stod nede i ridehuset og gråt! Nå gleder jeg meg virkelig til sesongen 2022 med min nye stjerne!

-Da vi var ferdige med programmet vårt, så hadde jeg bare en helt rå følelse! Og da prosentene kom kunne jeg nesten ikke tro det, forteller Emma Katrine. (Foto: Privat)

To ponniekvipasjer var med i FEIs lagprogram for ponnier. Her gikk rutinerte Thia Elise Nielsen/Gjerdals Firefly e. Ekras Brilliant Edition/Vognmandgårdens Firelight fra Skedsmo Rideklubb til topps med 67,308 %. Mia Enger Juliussen/Skoglys Zevz e. Elmholt Nepton/Luckington Fleetfoot fra Starum Hestesportsklubb ble nummer to med 60,128 %.

Resultater