Står foran litt av en romjulstur

To nye plasseringer ble fasit etter knakende god ridning av de to norske ponnirytterne på plass i Lyon – Thea Gunleksen og Rasmus Aasland. Resultatlisten sammenlagt er i tillegg litt av en julegave – alle de fire norske ponnirytterne som er med i FEI Jumping Ponies Trophy 2021 – ponnisportens World Cup – er videre til finalen i Mechelen i romjulen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Thea Gunleksen deler ledelsen med nederlandske Siebe Leemans i FEI Jumping Ponies Trophy - og får selskap av fire norske ponnieekvipasjer til i finalen i romjulen.

Thea Gunleksen/Parc Cookie og Rasmus Aasland/Poetics Floura e. Poetic Justice/Dunlewey Sonny Jim red begge to hver sin glitrende feilfrie omhopping ved Equita Lyon i FEI Jumping Ponies Trophy Grand Prix CWD, en 1,35 m klasse. Rasmus var første rytter ut i omhoppingen og like glitrende gikk det der – men han klarte brasene denne gang med et hinder mer enn alle de andre. En oxer på en brutt linje etter kombinasjonen passet fint inn, men det ble i sum et hinder for mye. Dermed ble en feilfri runde omgjort til en eliminering ettersom Rasmus hoppet et hinder for mye. Likevel, prestasjonen tilsvarte en god niendeplass og åtte fine poeng.

Thea Gunleksen lot seg ikke affisere av omgivelser og konkurrenter og gikk for en god tid med sin herlige Cookie. Riktig god ridning hele veien, akkurat som i grunnomgangen, men litt for flat over siste oxer inn mot målstreken ga de irriterende fire feilene helt mot slutten. Dagens innsats holdt til en syvendeplass, men de 10 poeng hun da tok med seg blir sammen med de 17 hun har fra før 27 – og det gjør at hun deler førsteplassen i serien inn mot finalen, sammen med nederlandske Siebe Leemans.

Rasmus sitter igjen med 20 poeng totalt og en god femteplass, så følger Dina Nicolaysen som nummer 13 med 9 poeng mens Mikkel Fredin Nilsen sørger for full strike med sine 2 poeng som er akkurat nok til å komme innenfor blant de 20 finalistene som skal ri finalen i Mechelen 27. – 30. desember.

Ingrid Gjelsten/Alibi de la Roque e. Mylord Carthago/Kannan ble nummer 24 i dagens CSI2* Grand Prix med fem små feilpoeng. I fredagens CSI5* Grand Prix 1,60 m ble det fire feilpoeng og plass nummer 28 på Marie Valdar Longem/Algorythem e. Eurocommerce Tampa/Calvados. Vinner ble britiske Scott Brash/Hello Vincent e. Consul Dl Vie Z/Fergar Mail.

Ikke uventet ble det den tyske dressurdronningen Isabell Werth/Weihegold e. Blue Hors Don Schufro/Sandro Hit som tok seieren i fredagens World Cup freestyle – den satt med 84,910 %. Danskene kunne juble om en knakende god andreplass ved Nanna Skodborg Merrald/Atterupgaards Orthilia e. I.P.S. Gribaldi/Donnerschlag som ble belønnet med 83,695 %. En tysk rytter som er på vei rett oppover tok tredjeplassen Frederic Wandres med Duke of Britain FRH e. Dimaggio/Rubinstein med 81,640 %.

Søndag er det tid for Longines FEI World Cup Jumping klokken 13.30 – Marie Valdar Longem representerer Norge i den klassen. Klokken 16.40 går startsignalet for enda en World Cup i Lyon, denne gang for firspannskuskene.

Du kan følge stevnet i Lyon på ClipMyHorseTV.

Resultater