Står foran fjerde sesong av Longines EEF Series

Det nærmer seg startsignalet for den fjerde sesongen med Longines EEF Series, med kvalifiseringer i de ulike ligaene gjennom sommeren frem mot finale i Warszawa i september. 5.-9. juni er det Drammen som har øynene på seg med kvalifisering i den nord-europeiske regionen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Det nærmer seg sesongstart i Longines EEF Series, der et norsk lag vil ri på hjemmebane i Drammen i juni. (Foto: NRYF)

Denne nasjonshoppingsserien ved 3* og 4*-stevner går i gang i italienske Gorla Minore 24.-28. april, der nasjoner innen den sørlige regionen kan ri om de første kvalifiseringspoengene. Norge inngår i region nord, og første kvalifisering for nasjonene i denne regionen er ved danske Stutteri Ask 15.-19. mai. Noen uker etterpå skjer det så i Drammen, der det norske publikummet kan få se sine ryttere ri for Norge på hjemmebane.

Stutteri Ask er en av to nye arrangører for året. I tillegg til denne danske arrangøren, kommer også Luxembourg inn på stevnekalenderen for denne serien i år.

Franske Deauville byr på semi-finale for nord/vest i slutten av juni, mens nasjonene i sør- og sentral regionene vil igjen ha Budapest og semifinale der som mål. Søndag 8. september blir det så finale i den polske hovedstaden.

Et fokus for Longines EEF Series er utvikling av sporten. Med serien gis det mulighet til å lære, vokse og utvikle seg. For å bygge oppunder disse målene gis det muligheter til å vinne bonuser i løpet av sesongen. Det vil bli gitt premie U25-ryttere som rir dobbelt null i de regionale kvalifiseringene og bonus til de rytterne som går feilfritt i finalen.

I år igjen vil det være en Longines EEF Series Horse of the Year konkurranse. I fjor ble det den greske hesten Lord Mexx som gikk av med den tittelen. Det åpnes for nominasjoner til denne tittelen etter den andre semi-finalen, og enhver hest som har deltatt i minst to stevner kan nomineres. Vinneren bli annonsert i forbindelse med en særskilt premieseremoni under finalen i Warszawa.

Dette er årets sesong i Longines EEF Series:

24.-28. april Gorla Minore, ITA South RQ (regional qualifier)
1.-7. mai Mannheim, GER Central RQ
15.-19. mai Stutteri Ask, DEN North RQ
29.juni-2. juli Athen, GRE South RQ
5.-9. juni Drammen, NOR North RQ
12.-16. juni Luxembourg, LUX West RQ
12.-16. juni Bratislava, SVK Central RQ
19.-23. juni Deauville, FRA North/West SF
11.-14. juli Budapest, HUN South/Central SF
5.-8. september Warszawa, POL Finale

Foto: NRYF

Relaterte artikler