Stående applaus for 30 år med show og idrettsglede

Det begynte i 1991 – internasjonalt sprangstevne i Spektrum; hestefest for hele heste-Norge med verdenseliten på besøk. Oslo Horse Show har i 30 år sørget for show og idrettsglede – og på vegne av hele rytter-Norge gratulerte rytterpresident, Tore Sannum, Kingsland Oslo Horse Show med Morten Aasen i spissen med jubileet.

Det ble stående applaus for Morten Aasen da rytterpresident, Tore Sannum, gratulerte med 30-års jubileet. Foto: Kristian Strøm
av
Øyvind Larsen Tolgensbakk

Frivillig arbeid og sportens ildsjeler har siden 1991 vært bærebjelkene for arrangementet hele rytter-Norge er så stolte av.

Morten Aasen som daglig leder av Oslo Horse Show AS og arrangementsansvarlig i 25 år er en av disse – og under årets Kingsland Oslo Horse Show fikk Morten fortjent heder og ære formidlet av Tore Sannum, på vegne av Norges Rytterforbund og hele rytter-Norge.

Morten har trukket i trådene i et kvart århundre når det gjelder selve arrangementet, men han begynte med å være en av deltagerne ute på banen. Allerede i 1991 markerte Morten seg, men denne gangen sammen med hesten Animo, da de kapret en tredjeplass i Grand Prix-en, bak store navn som Eddie Macken og Paul Darragh.

Mr. Oslo Horseshow, Morten Aasen, har hovedæren for dette. Uten Morten hadde vi ikke vært der vi er i dag.

Tore Sannum
Rytterpresident

Kingsland Oslo Horse Show har gjennom 30 år etablert seg som den viktigste og mest levende møteplassen for hestesporten i Norge.

-Vi i Norges Rytterforbund gratulerer med jubileet, og setter stor pris på innsatsen til alle bidragsytere til dette fantastiske arrangementet, sier generalsekretær Beate Heieren Hundhammer.

Les president Tore Sannum sin tale til Morten Aasen og Kingsland Oslo Horse Show her:

Kjære ryttervenner.

Velkommen tilbake. Vi har stått sammen og lagt bak oss en krevende periode. For noen har det vært ekstra krevende, hvor man i tillegg til usikkerhet rundt smitte, liv og helse også har måttet ta vurderinger og beslutninger som kunne ha store konsekvenser både for økonomien og for mange andre mennesker.

Kingsland Oslo Horse Show er en av dem. I fjor måtte de avlyse, men i år tok de sjansen, og her står vi med vidåpne dører, masse mennesker og stor idrett. Gratulerer og tusen takk til KOHS.

Oslo Horseshow er 30 år i år. 30 år med show, idrettsglede og mye moro. 30 viktige år for norsk ryttersport. Viktig for å kunne samle hesteinteresserte til 5 stjernes World cupstart i Oslo, som også er viktig for at norske ryttere skal få muligheten til å reise ut og ri på det høyeste nivået andre steder i Europa. Det har gitt resultater, og vi er i sprangsportens toppdivisjon sammen med land vi elsker å sammenligne oss med.

Mr. Oslo Horseshow, Morten Aasen, har hovedæren for dette. Uten Morten hadde vi ikke vært der vi er i dag. Norges Rytterforbund, på vegne av hele rytter Norge, er deg en stor takk skyldig, Morten. Jeg foreslår at alle reiser seg og gir Morten den applausen og æren han fortjener. Tusen takk, og gratulerer med dagen!