Sprangsuksess med fire forskjellig hester

Under den tredje og siste uken av årets Spring MET på den spanske Costa Blanca-kysten har norske Pål Flam vært med på å prege resultatlistene fra sprangbanene disse seneste dagene. - Og det med alle fire hester som er med på Spania-tur ved trestjernersdelen av arrangementet.

av
Sille Kasin
Pål Flam/ sprang/ portrettbilde/NYRYF
En glad Pål Flam har all grunn til å trekke frem smilet etter avslutningsuken under Spring MET 2024 - som her under en tidligere anledning under Norway Grand Prix-stevnet. Foto: Sille Kasin/ NRYF

At svenske sprangryttere rir i medvind og har gjort dette over tid, er vel kjent. Senest denne helgen viste verdensener Henrik von Eckermann og hans lille, store King Edward, at de er best. Den gullkantete duoen forsvarte fjorårstittelen som verdenscupvinnere i Riyadh etter ikke å ha touchet én eneste bom underveis, og også Peder Fredricsson viste seg frem på beste vis og med 18 år unge, gamle Catch Me Not S. De hentet nemlig også nok en pallplass hjem.

Men også norske sprangryttere rir godt for tiden og står for prestasjoner som det er verdt å skrive hjem om. Blant disse er Pål Flam, som nå inngår som én av seks på det norske A-landslaget, og som vi derfor garantert får høre mye om også gjennom 2024. De seneste ukene har den velkjente rytteren fra Arendal og Grimstad Rideklubb deltatt under vårdelen av Mediterranean Equestrian Tour i spanske Oliva Nova, og har figurert på resultatlistene gjennom hele april med en rekke spennende hester.

Både torsdag og fredag under Spring MET – Tour IV ble gode plasseringer sikret under trestjernersdelen av stevnet, både med Evoila Kvg Z (Edjaz Van T Merelsnest x Heartbreaker, Mega Special DC (I’m Special de Muze x Lanadel) og Omonza DC (Elvis Ter Putte x Lanadel). Førstnevnte viste form allerede gjennom syvendeplass i torsdagens 1.40m-klasse, mens Mega Special DC viste god form i kvalifiseringen til søndagens Grand Prix gjennom en sterk fjerdeplass. Fredag fortsatte fremgangene med Evoila, da den åtte år gamle Zangersheide-hoppa ble nummer seks i nok en 1.40 i m-klasse, og også med den 10 år gamle belgiske varmblodshoppa Omonza. Hun ble nemlig nummer to i den andre av de to 1.45 m Grand Prix-kvalifiseringene.

Lørdag viste den 12 år gamle belgiske varmblodshingsten Mega Special DC seg deretter virkelig å være navnet sitt verdig, da Pål Flam tøylet ham inn til en sterk femteplass i den ene av helgens to hovedklasser i CSI3* - 1.50 m sponset av Trofeo CHG – Construcciones Hispano Germanas S.A. Av de 39 ekvipasjene til start gikk elleve videre til omhopping, og blant disse var altså også «vår» duo.

Som avslutning på en formidabel stevnehelg på Costa Blanca under årets utgave av Spring MET besøkte Pål Flam hovedarenaen på Centro Ecuestre Oliva Nova en siste gang denne søndagen. I ukens hovedklasse, CSI3* Trofeo Oliva Nova Beach Resort Grand Prix 1.50 m var Omonza DC igjen makker. Etter et tidlig riv på hinder nummer to i spanske Isabel Fernández de Cañete krevende bane med 13 hindre og 16 sprang, ble fasiten for den velridende norske rytteren og den følsomme svarte BWP-hoppa 12 feil i grunnomgangen. Og med dette ble også punktum satt for avslutningsuken under Spring MET 2024, der det også i tillegg til CSI3*-klassene har vært fullt program, først for unghester og deretter også i CSI1*.

Resultater:

Relaterte artikler