Spranghestene gjennom vetsjekk

Mandag var det første gang spranghestene ble vist for veterinær i forkant av World Cup-finalen i Omaha. Victoria Gulliksens Equine America Papa Roach fikk grønt lys til å ta fatt på oppgavene han har foran seg. 40 hester fra 19 nasjoner ble vist, én hest må vises på nytt tirsdag.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Spranghestene har blitt vist for veterinær i Omaha - i ettermiddag (lokal tid) er det tid for dressur- og voltigehestene. (Foto: FEI)

48 timers karantene er over for de firbente World Cup-finalistene, og mandag var det tid for første visning for veterinær. 39 spranghester fikk klarsignal fra veterinærene – deriblant Victoria Gulliksens Equine America Papa Roach. For Nurjon Tuyakbaev fra Uzbekistan ble resultatet at han må vise sin 10 år gamle hoppe Lancelotta en gang til i løpet av tirsdagen.

Før lørdagens finale, skal finalehestene gjennom en ny horse inspection.

Hestene er nå vel installert ved CHI Health Center Omaha etter at stallene ble åpnet søndag, og de har også vært inne og trent på banen. Tirsdag er det tid for oppvarmingshopping. Hver ekvipasje får da 90 sekunder til rådighet inne på banen, der det står en 1,40 m bane til deltagerne.

Sprangrytterne har tirsdag et ryttermøte klokken 12.00 (19.00 norsk tid). Tirsdag kveld klokken 18.00 lokal tid gjøres trekningen for onsdagens klasse (klokken 01.00 norsk tid).

Det nærmer seg med andre ord start. Første gang i ilden for de deltagende ekvipasjene er onsdag klokken 19.15 lokal tid, da er det tid for en 1,60 m tidshopping (02.15 torsdag norsk tid).

Tirsdag ettermiddag lokal tid skal dressur- og voltigehestene gjennom vetsjekk.

Se her for oversikt over når sprang-, dressur- og voltigeklassene går.

Arrangørens hjemmeside