Sprang og dressur i danske Herning

I dag braker det løs i Herning – det er sprangrytterne som innleder storstevnet i Danmark der sesongåpningen av FEI Dressage World Cup ™ i den vest-europeiske ligaen er det sportslig høydepunkt.

Storstevnet i Herning byr på sprang - og World Cup i dressur. Hjemmehåpet Cathrine Dufour stiller med Atterupgaards Cassidy. (Foto: Lars Møller)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Stevnet i Herning rommer alt fra CSIP til World Cup ponni sprang og World Cup dressur. Første stevnedag onsdag står det sprangridning på programmet, blant annet med en CSI1* 1,25 m klasse med hele 189 startende! To arenaer på det store messeområdet tas i bruk for stevnet – selve storstua Jyske Bank Boxen samt Blue Hors Arena.

Fire norske ponniryttere er med i Herning for å ri FEI Jumping Ponies Trophy, ponnienes World Cup. Thea Gunleksen, Rasmus Aasland, Dina Nicolaysen og Mikkel Fredin Nilsen er på plass – og de får sine første oppgaver torsdag kveld klokken 18.00 med en 1,20 m klasse i Jyske Bank Boxen.

Fredag går dressuren i gang – FEI World Cup Grand Prix begynner klokken 19.00. Hele det danske OL-laget er med her – av andre kjente navn er blant annet Helen Langehanenberg/Annabelle (GER), Patrik Kittel/Fiontini (SWE), Ingrid Klimke/Franziskus (GER), Frederic Wandres/Hot Hit (GER) og Marlies van Baalen/Go Legend (Ned). Totalt deltar det 17 ekvipasjer i CDI-W stevnet. Lørdag klokken 18.30 er det tid for FEI Dressage World Cup Freestyle.

I CDI3* er det 16 ekvipasjer med, deriblant regjerende norgesmester Anniken Hals/Centano.

Start- og resultatlister på Equipe.

Arrangørens hjemmeside

World Cup-klassene streames live på ClipMyHorseTV.

Øvrige klasser streames live på Zibrasportequest. Hestesport har kontaktet Zibrasportequest som forteller at også norske seere skal kunne følge stevnet enten via «pay per view (199 DKR)» eller ved å tegne månedsabonnement (49 DKR/måned, med 30 dagers oppsigelsestid). Det gjøres oppmerksom på at man først vil kunne gå tilbake i streamingen når opptaket er lastet opp i arkivet. Zibrasportequest melder at de jobber for å få det gjort så fort som mulig og forhåpentligvis denne uken.