Sport, rytterglede og innsamling til Cancerfonden

Sist helg var ble Göteborg Horse Park fylt opp med svenske, danske og norske Mounted Games ryttere for NisseCup. 50 deltagere fokuserte på sport, fikk kjenne på rytterglede – og sammenlagt ga arrangementet også et solid bidrag til den svenske Cancerfonden.

De norske seniorene red inn til tredjeplass i lagkonkurransen Open. (Foto: Rory Prime)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Flere svenske lag deltok i Open-klassen, i tillegg til et lag fra Danmark og et fra Norge. Det var ryttere fra det norske landslaget som tok fatt på oppgavene på Göteborg Horse Park, og denne gang ble det tredjeplass på Karen Houge, Camilla Frey, Linn Prime og Luna Austheim Jacobsen. Sverige toppet resultatlisten i Open – og det gjorde de også i juniorklassen, der det norske laget ved ble nummer fem.

I løpet av stevnet ble det solgt lodd og T-skjorter første dag til minne om svenske Nisse Adolfsson, som startet MGA Sweden og har vært en ledende drivkraft for sporten gjennom mange år inntil han gikk bort i vår. Inntektene gikk til svenske Cancerfonden, og etter stevneslutt passerte beløpet 20 000 svenske kroner – og trolig har beløpet steget ytterligere etter det som følge av at stevnefotografen bidro ved å gi fra sitt bildesalg.

Resultater