Sport og velvære – hestene i Herning har sitt eget spa

Totalt er hele 1200 hester innom stevneplassen i løpet av verdensmesterskapet i Herning. Disse 1200 hestene blir godt tatt vare på på alle måter – og blant annet har de et velvære-område med det meste man kan tenke seg innen spa til hest til disposisjon.

Hestene i Herning har et eget spa til disposisjon på stevneplassen. (Foto: Herning2022)
av
Rebecca Ballestad-Mender

NC Horse Trainer Wellness Area går over 600 kvadratmeter og er rett ved stallene og treningsområdet. Der står et personell på fire rutinerte personer klar til å ta imot hestene. Det tilbys blant annet en tipp topp moderne tredemølle med vann, der hestene kan gå i avkjølt vann med lufttrykk. Det er også et spa på stedet der det er tilsatt Epsom-salt i vannet i tillegg til lufttrykk. Hestene kan også få riste løs på et vibrerende gulv, for å bidra til å fjerne melkesyre og de kan nyte varmen i solarier.

På området har det også blitt lagt til rette for at hestene skal kunne leies, de kan gresse – og det er mulighet for hestene til å gjøre noe de virkelig liker – ta seg en skikkelig god rulling, alt i sikre og kontrollerte former.

Wellness-området er åpent hver dag for hestene fra åtte om morgenen til åtte om kvelden, og personellet står også stand by i tilfelle en hest skulle få en akutt skade som tilsier bruk av tilbudene ved heste-spaet.

Og ja, menneskene er heller ikke glemt i Herning. Rytterne har mulighet til å trene på sitt eget treningssenter selvsagt!