Spenning videre for de unge spranghestene

Punktum ble satt for årets Hallmesterskap for unghest i sprang i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb denne søndagen. – Det har vært et veldig fint år for Boxer, både med kåring , seier i Breeders og nå her i fireårs, smiler Stutteri B’s Henriette Brekke. – Og smile, det hadde også flere andre grunn til å gjøre.

Under Breeders imponerte Stutteri B's The Boxer HP stort, og nå gjør han det igjen - som vinner av Hallmesterskapet for fireårs. Her sammen med Fredrik Seim og Stutteri B's Vegard Brekke. Foto: Sille Kasin
av
Sille Kasin

Årets finalefelt i Hallmesterskapet for fire år gamle spranghester presentert av Arnebergs rommet 24 deltakere, og best av dem alle med snittkarakteren 7.87 og to feilfrie avdelinger over hinderhøyde 1,00 m, det ble den norske varmblodshingsten Stutteri B’s The Boxer HP (Emerald van’t Reuytershof x Cardento).

- Vegard og jeg selv er enormt takknemlige for at Boxer er i så gode hender under eier og rytter Fredrik Berg Seim. Han har gjort en fantastisk jobb med Boxer hele veien, dedikert og målrettet som han er at han selv og Katrine Klekken tidlig gikk inn som eiere, gleder oss ved Stutteri B stort. Til tross for en meget hektisk sesong på avlsstasjon helt fra april til slutten av juli, er det ekstra gøy at han også har gått helt til topps konkurransebanen under de to stevnene han har gått. Og selvfølgelig er dagens seier veldig stas og definitivt inspirerende for oss som avlere, forteller Henriette Brekke.

13 av fireåringene gjennomførte årets mesterskap med dobbel null, og der de i dagens 2. avdeling også ble vurdert og gitt snittkarakter for teknikk kapasitet og ridbarhet. Stildommere var Pål Hagland Flam og Dag Ove Kingsrød. Soria HH (Stakkatol x Zacharias) en hoppe eid av Geir Bjønnes Høidal og Liv Gudmundsen Høidal, oppdrettet av Liv Gudmundsen Høidal og ridd av Håvard Haldorsen Dragset, ble nummer to med en snittkarakter på 7.33, mens Carrington (Clayton Boy x Captain Paul), en vallak eid av Sportgården, oppdrettet av Lise Røning og med Nicholai Lindbjerg som rytter, ble nummer tre med 7.17. Fjerdeplasserte med snittkarakteren 7.10 ble Engas Aurantiaco (Untouchable x Casir Ask), en hingst eid av Kady Besseberg i kompaniskap med Mathilde Kalland – med førstnevnte som oppdretter og sistnevnte som rytter, og som nummer fem, vallaken Number (Haley VDL x Indoctro) med Equestrian Team Berg, rytter Ayla Henriette, Tia Elise Berg, Hans A.C. Berg og Linda Henriette Lynghaugen Iversen som eiere, med G. Van de Winkel som oppdretter og snittkarakteren 7.00. Den sjette og siste plasseringen blant fireåringene gikk til Sky’s Queen B (Cachassini x Casall). Denne hoppa oppnådde 6.97 i snittkarakter, eies i fellesskap av Karianne Christoffersen og IVMA Sneis Ivar Christoffersen, står med Udo Wagner Gestüt Gut Angermünde som oppdretter og ble ridd av Karianne Christoffersen.

I Hallmesterskapet i sprang for de fem år gamle spranghestene presentert av HÖÖKS stilte 22 utfordrere til dyst i dagens finale. Blant disse hadde syv ekvipasjer med seg null hinderfeil etter de to første avdelingene og inn i finalen, og til sist igjen kjempet fire av disse om den gjeve hallmestertittelen gjennom omhopping på tid. Også for denne årgangen bød helgens banebygger Peter Flam på nok å bite, ikke minst fordi ting kommer raskt i den intime hallen der man som rytter virkelig må være våken og på alerten til enhver tid.


Det meste klaffet i årets Hallmesterskap for femårs for CC Compas. Her med rytter og eier Karoline Danielsen Blindheim, Foto: Julie Kingren

Til sist trakk vallaken CC Compas (Comme Il Faut Plus x Diamant De Semilly) under sin rytter og eier Karoline Danielsen Blindheim det lengste strået etter å ha blitt klokket inn på raske 26.66, og Karoline kunne dermed glede seg over seier sammen med deleier Kristin Danielsen og oppdretter Carsten Carstensen. Nummer to ble Anne Line Røisis Renee Van De Watering (Diamant de Semilly x Flipper d’Elle), en hoppe oppdrettet av Marcel Broeckx og med Fredrik B. Seim som rytter. Tredjeplassen sammenlagt gikk til Høigaardens Cristallo’s Girl (Cristallo x Cabachon), en hoppe eid og ridd av Nadine Omli Johannessen, med Martin Grönqvist som medeier. Fjerdeplassen gikk til Billy Octavia (Chacoon Blue x Cevin Z), en hoppe som eies og ble ridd av Katinka Narlean Traaseth, og der Donal Barnwell er oppdretter. Rigals Solaris Blue (Chacoon Blue x Lord Caletto), som har Gunn Inger Risdal som eier og oppdretter, og som ble ridd Kaia Risdal Lorentzen, fikk et riv i omhoppingen og ble nummer fem, mens lørdagens vinner av femårs, Mister De Muze (I’m Special De Muze x Douglas) ridd av Espen Kvalheim Johansen og eid av Gry Helen Kvalheim også tok med seg en bom i dagens finalerunde og ble derfor plassert som nummer seks sammenlagt.

Eviola KVG Z sikret seier blant femåringene under sin rytter, Thea Gunleksen. Foto: JUliane KIngren

Helt til topps i Hallmesterskapet for seksårs presentert av Sørlandskjøkken gikk Evoila KVG Z (Edjaz v’t Merelsnest x Heartbreaker) under rytter Thea Gunleksen. Zangersheide-hoppa eies av JT Sporthorses, og oppdretter er familien Van Gelder. Seieren kom ikke lettvint, for finalefeltet blant de seks år gamle fremtidshåpene rommet hele 31, og blant disse gikk ni videre til omhopping på tid. Boleybawn Evie (Clarimo x Mermus), en hoppe eid av Staupslia Eiendom AS og med Ronan Rothwell som oppdretter, ble nummer to, og i salen satt Håvard Haldorsen Dragset. Elle de Liebri Z (Elvis Ter Putte x Kashmir van’t Schuttershof), en hoppe eid av Bengt Bjørnsson Hope og Tone Løvold Mydland og med Bruyneel Lieven som oppdretter, sikret på sin side tredjeplass i seksårsmestereskapet under rytter Amalie Steen Hegre. Dirty Touch de Tiji Z (Don’t Touch Tiji Hero x Cadeau de Muze) viste seg også frem på godt vis under sin rytter, Mathilde Kalland, som også står som eier. T&J BVBA er oppdretter av denne Zangersheide-hoppa som denne søndagen ble nummer fire.

Mathilde Kalland og Dirty Touch De Tiji Z fortsetter å imponere - denne helgen som nummer fire i Hallmesterskapet for seksårs. Foto: Juliane Kingren

Vestereng’s Apophis (Kannan x Quasimodo Z), en vallak eid av Nadine Omli Johannessen og Tanja Omli og med Eng Gård ANS v/ Vestreng som oppdretter, hoppet på sin side inn til en finfin femteplass under Nadine Omli Johannessen. Og at Mira Høidal er i slaget, det fikk vi blant annet bekreftet under Hall of Fame i går kveld. Denne søndagen red hun S.J. Casino Royal (Casallco x Raddison), en DWB-hingst eid av Cecilie Ødegård Frøland, Charlotte Ødegård Frøland og Knut Erik Halvorsen feilfritt inn til en sjetteplass sammenlagt. Ett riv i protokollene ble på sin side fasiten for Lefuson VDL (Arezzo VDL x Toulon), en KWPN-hoppe oppdrettet ved VDL Stud, eid av Stall Gullik AS og ridd av Johan Gulliksen. Årets siste plassering i mesterskapet for seksårs tilfalt AES-vallaken Thijs (Humberto Ask x Sheraton), også han med ett riv i dagens omhopping. Emma Brauti red denne vallaken, som eies av Lise Brauti og Finn Rune Kristiansen. BE Cepporosso (Cevin Z x Kannan) gikk også videre til den avgjørende omhoppingen med rytter Pål Hagland Flam, men fikk to bommer ned og endte derfor som første uplasserte. NWB-vallaken eies av Thea Backe og Espen Backe Jansen, og førstnevnte står også som oppdretter.

Kort sagt, mange kunne hente frem smilene på ridesenteret i Fevik denne søndagen – og spesielt selvsagt teamene bak årets tre hallmestere – Stutteri B’s The Boxer EP, CC Compas og Eviola KVG Z.

Resultater: