Spenning til siste slutt

Startfeltet i årets INM-finale for toerponniene var til sist ikke av det største, men kampen om medaljene ble likevel svært så spennende. For vi ble nemlig ikke bare sikret én, men to omhoppinger mot klokken før årets første sett med edle metaller kunne deles ut.

Tre glade ponniryttere, Sofie Eriksen, flankert av Olivia Borge Malmo og Victoria Ballestad-Mender kunne glede seg ekstra i dag - som INM-medaljører ponni kat. 2. Foto: Sille Kasin
av
Sille Kasin

Først ut i kampen om årets bronsemedalje i toermesterskapet, var en opplagt Victoria Ballestad-Mender fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb med en like opplagt Oscar the Boxer. Sammen klinket de til med en nullrunde da det gjaldt som mest, og la dermed virkelig press på Bærum Rideklubbs Madel Kirkevoll og hennes Herbies Double Trouble. Til sist ble det Victoria som kunne glede seg stort over karrierens første medalje – med en glad storfamilie på plass på sidelinjen.

- Da jeg fulgte omhoppingen etter selv å stå med null, skalv bena mine, ler 14-åringen. I dag stemte alt – etter å ha hatt en litt kjip 1.avdeling med ett riv, for runden var ellers så fin. Men nå er jeg bare glad og skal sove med medaljen i natt, stråler hun.

Deretter entret Borge Rideklubbs Sofie Eriksen med Lodestar Van’t Rechthof og klubbvenninne Olivia Borge Malmo med Obama Søblink arenaen for å gjøre opp seg selv imellom om årets gull og sølv. Til sist skulle det vise seg at Sofie som også var gårsdagens vinner av 1. avdeling, satt igjen med populært gull, mens Olivia kunne glede seg over sølvet.

- Jeg var litt nervøs da jeg skulle inn til omhopping, og særlig da Sofie gikk null først, men jeg måtte jo bare kaste meg ut i det, smiler årets sølvjente som også tok sølv i NM utendørs. - Det er jo alltid litt sånn når man konkurrerer at man blir litt nervøs, men dette var første gang jeg red omhopping om medalje, så jeg er veldig, veldig fornøyd, avslutter 13-åringen.

Og gullet, det gikk altså til 13 år gamle Sofie.

- Dette var veldig, veldig moro, og ponnien min har hoppet kjempefint alle dagene, smiler årets innendørsmester. - Jeg vil gjerne takke mamma og pappa som alltid hjelper meg, slik at jeg får til å være med på stevner, og også treneren min, Therese Søhol Henriksen. Hun er kjempeflink. Jeg var med ute også, og da tok jeg bronse, men dette er jo veldig gøy å oppleve, avslutter årets gulljente.

Resultater:

Borge Rideklubbs Sofie Eriksen sikret vel fortjent gull med godt hoppendeLodestar Van’t Rechthof. Foto: Sille Kasin
Det er ikke hver dag at to klubbvenninner er inne sammen og kjemper om mesterskapsmedaljer. Borge Rideklubbs Olivia Borge Malmo og Obama Søblink sikret årets sølv.
Etter en super vellykket finaledag som ble kronet med medaljekamp med Oscar the Boxer, kunne Victoria Ballestad-Mender juble over bronse. Foto: Sille Kasin