Spenning før EM-start

At to fra samme klubb representerer Norge ved samme internasjonale mesterskap, er ikke hverdagskost. Snart er Ullensaker Rideklubbs Andrea Løseth Moheim og Milla Bjervig installert ved Hartpury Equine i England, og er klare for offisiell åpning av EM feltritt og dressur for juniorer og unge ryttere 2022.

av
Sille Kasin
De to klubbvenninnene Milla Bjervig og Andrea Løseth Moheim er på det nærmeste klare for EM-start - med begge hester i god form etter reisen til England. Foto: Privat

Etter flere dager på veien – på hjul i personbil etter den profesjonelle hestetransportøren, er feltrittrytterne Andrea Løseth Moheim, Milla Bjervig og de to hestene deres, Annaharvey Springbok og Stellor Quick Change, på det nærmese vel installert på stevneplassen i Gloucestershire i England. Ved Hartpury Equine blir nemlig europamesterskapene i feltritt og dressur for juniorer og unge ryttere 2022 arrangert, og her skal de to juniorekvipasjene representere Norge i feltritt.

Den høytidelige åpningsseremonien av de to europamesterskapene finner sted senere denne mandagskvelden, og deretter går det slag og slag gjennom hele denne uken - først med mesterskapet i dressur, og deretter med mesterskapet i feltritt parallelt. Årets EM i dressur for de to aldersbestemte klassene i Hartpury går for øvrig uten norske utøvere til start.

Glade og forventningsfulle

- Vi ser veldig fram til å kunne gjøre dette sammen. Og det er selvsagt veldig gøy at vi begge har klart å kvalifisere oss til EM, forteller Andrea og Milla.

Og den lange reisen fra Norge til England, den har gått som smurt.

- I går kveld stod vi oppstallet hos John Parker International i Kent. Dette er også transportfirmaet som hestene reiser med. Vi har kjørt egen bil bak, og på den måten har vi fått fulgt opp hestene nøye under hele reisen, legger Andrea til.

Spennende mesterskapsdager

Denne formiddagen ble stallene ved Hartpury Equine åpnet, og onsdag venter den obligatoriske veterinærsjekken av de to norske hestene Annaharvey Springbok og Stellor Quick Change, samt de øvrige firbente utøvere som deltar i årets europamesterskap i feltritt.

Torsdag og fredag står dressur - som er første delprøve i årets mesterskap - på programmet. Videre rir Andrea og Milla andre delprøve, nemlig utholdenhetsprøven i terrenget på lørdag - før det hele avsluttes på sprangbanen med tredje og siste delprøve på søndag, i etterkant av andre obligatorisk veterinærsjekk.

Til sist settes punktum for årets europamesterkap ved Hartpury Equine med høytidelig premieseremoni der EM-medaljene deles ut og medaljørene hylles.

Strømmetjenesten ClipMyHorse er på plass i Hartpury under hele mesterskapet, og sender live både fra EM dressur og EM feltritt.

Tidsplan – EM dressur og feltritt junior og unge ryttere: Merk at tidsplanen for feltritt er markert med grønt.

Arrangørens hjemmeside:

Start- og resultatlister i Equipe: