Spennende maratondag

Denne lørdagen har NM-kuskene kjørt sin andre mesterskapsgren på Epona, og det begynner nå å nærme seg finale. Men før det hele avgjøres, skal det først kjøres presisjon på søndag.

av
Sille Kasin
Simon Lande og Dalbys Maisol har så langt hatt et svært vellykket NM med seier i mesterskapets to første grener. Her ser vi dem i dagens maraton Foto: Juliane Kingren/ NRYF

I seniorenes hestemesterskap, der ti ekvipasjer er med og kjemper og kjøringen går i Vanskelig B, sitter Ekeberg Rideklubbs Wenche Johannessen fremdeles i førersetet som leder av NM etter å ha blitt nummer to med Enkildegårds Rts Saturn i dagens maraton. Etter de to første innledende grenene ligger duoen nå med totalt 101.90, og er klare for å avslutte årets norgesmesterskap med presisjon i morgen.

Maria Henriksson fra Hedemarken Rideklubb fortsetter også å imponere, og ligger fremdeles an til sølv sammenlagt etter å ha kapret tredjeplassen i dagens maraton med Jelviro. Duoen ligger nå på 108.18 etter at de årets to første mesterskapsgrener nå er gjennomført.

En maraton inneholder som oftest både dramatikk og spenningen fra begynnelse til slutt, og så også i årets NM-klasse for senior hest. Denne lørdagen skulle det nemlig vise seg å virkelig bli dagen til Larvik og Sandefjord Rytterklubbs Jeanett Lund Støen og Penlagrug Black Knight. For ikke bare vant de to dagens maraton. De ligger også nå som nummer tre i årets NM-sammendrag med totalt 118.57.

Simon Lande og Maisols og Dalbys Maisol fra Sylling Rideklubb fortsetter også å holde fortet i NM-klassen for ponni etter først å ha sikret seier i presisjon på fredag, og deretter ha kapret seieren også i maraton denne lørdagen. Duoen ligger nå på totalt 125.74.

Eid Køyre- og Rideklubbs Ina Sterio Hestad og Glitur fra Herstad hadde også nok en god dag på jobben denne lørdagen og ble nummer to for andre dag på rad. Ekvipasjen ligger nå på 130.02 totalt etter at de to første rundene i årets ponniklasse er ferdigkjørt.

Lise Irene Kosmo Gylseth og Blikra Admiral Doffen fra Okstindan Hestesportsklubb ligger på sin side fremdeles på foreløpig tredje, nå med 134.11 totalt i årets seniormesterskap ponni, der seks ekvipasjer kniver seg imellom i Vanskelig B.

Dermed er alt duket for en spennende finaledag med presisjon i morgen – før medaljesettene i seniormesterskapene deles ut på Epona Ryttersenter i regi av Sørlandsparken Rideklubb.

Maria Henriksson og Jelviro viser storform under seniorenes hestemesterskap og ligger foreløpig som nummer to i sammendraget. Foto: Juliane Kingren/ NRYF

Resultater: