Spennende dager

EM dressur for children og junior i Tyskland, er i gang, og så langt har det gått i ett for Emma Løkken. I ettermiddag tar virkelig selve mesterskapet til for den norske juniorrytteren og hennes Mr. Gold G, for nå entrer de ringen for første gang.

av
Sille Kasin
Sammen med mesterskapshesten Mr. Gold G utgjør Louise Almlund Løkken og juniorutøver Emma Løkken et fantastisk EM-team. Foto: Privat/ NRYF

Første halvdel av juniorenes åpningsklasse i Kronberg ble gjennomført allerede på onsdag, og denne torsdagen er det endelig Emma Løkkens tur til å teste mesterskapsformen. Juniorenes EM-felt rommer 70 ekvipasjer, og Emma rir ut som nummer 40 i klassen med start klokken 13:48. Etter at den offisielle trekningen ble foretatt på tirsdag, vet vi også at Norges EM-håp starter som nummer 51 på lørdag.

Etter at både Emmas mesterskapshest Mr. Gold G, Emma selv og Louise Almlund Løkken var vel installert etter den lange reisen til Tyskland, har det virkelig gått i ett for trioen – med fulltpakket program fra tidlig morgen til sen kveld.

Travelt program for hest og rytter

Tirsdag formiddag var det blant annet satt av tid for EM-ekvipasjene til å gjøre seg litt kjent med forholdene som venter disse nærmeste dagene.

- Klokken 11:45 var det familiarisation for Emma, bekrefter Louise Almlund Løkken. – Da fikk hun selv og hesten ri 30 minutter inne i ridehallen som også brukes til oppvarming under selve mesterskapet. Her er det kjølig og deilig, og i fin kontrast til forholdene ute. For der er det virkelig varmt.

Emma og Mr. old G under familiarisation på tirsdag. Fot: Privat/ NRYF

Selv har den erfarne rytteren og avholdte treneren også nok å gjøre under mesterskapsdagene i Kroneberg. Her fyller Louise Almlund Løkken nemlig rollene som både mamma, trener og chef d’equipe. Hun fortsetter:

- Deretter var det 15 minutters riding på hovedbanen som er fantastisk flott. Samtidig inviterer denne hovedbanen til litt annerledes forhold enn det man er vant til, for alt – både tribune og VIP-områder med massevis av blomster og en kjempestor skjerm som sikkert kan være vanskelig for noen av hestene – er velig tett på.

I forkant av alle internasjonale klasser er hestene gjennom obligatorisk veterinærsjekk før de erkæres fit to compete – og så også under dette europamesterskapet.

-Vetsjekken var klokken 14:15 på tirsdag og gikk velig effektivt for seg, forteller Louise. – Og Mr. Gold gikk rett igjennom, legger hun til.

Emma - alene som norsk utøver under tirsdagens offisielle åpningsseremoni. Foto: Privat/ NRYF
Den offisielle mesterskapsåpningen i Kronberg ble et fantastisk skue, forteller Louise Almlun LØkken. Foto: Privat/ NRYF

Offisiell åpning

Tirsdag ettermiddag foregikk også den offisielle trekningen av starttider for de 70 deltakerne i årets junior-EM.

- Emma fikk sene startnumre, bekrefter Louise. – I og med at det er så mange deltakere til start under årets mesterskap, starter det 35 ekvipasjer både på onsdag og torsdag i lagprogram og i individuelt program.

Og etter den offisielle trekningen der altså Emma starter som nummer 50 nå i dag og deretter som nummer 51 på lørdag, var det klart for en høytidelige åpningsseremonien av mesterskapet.

- Åpningsseremonien start klokken 17:00 på tirsdag og var en fantastisk opplevelse, forteller Louise begeistret. – Alle ryttere med sine respektive chef d’equipes ble kjørt fra stevneplassen til rådhuset i Kronberg i hestevogner. Og vognene – de var alle mulige. Den minste var et firspann med shetlandsponnier, smiler hun. – På rådhusplassen ble vi møt av stevnelederen for årets EM og Ann Katrin Lisenhoff som eier Schafhof der mesterskapsarenaen ligger, og da ble blant annet den norske nasjonalsangen vår spilt for alle. – En stor opplevelse, avslutter Louise Almlund Løkken.

Kort sagt har det virkelig vært innholdsrike dager, både for Norges juniordeltaker under årets EM-arrangement og resten av teamet i Kronberg, og vi ønsker lykke til videre!

Resultater:

Se Emma og de andre unge EM-utøverne i Kronberg ri via live streaming på ClipMyHorse.