Sprang

Spansk semifinale-seier – finalemålet brast for Norge

Det spanske laget gikk seirende ut av dagens Longines EEF Nations Series Semi Final Nations Cup i Frankrike, mens Norge måtte se langt etter en finaleplass etter en niendeplass.

hest / Norges Rytterforbund
Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det spanske laget tok en klar seier som eneste feilfrie nasjon med kun null i protokollen etter to runder over 1,50 m banen i Deauville. Bak dem fulgte Storbritannia med fire feil foran Irland med fem. I tillegg til disse tre nasjonene sikret også Sverige og Danmark seg en plass i finalen i Warszawa i september som nummer fire og fem, begge med 16 feilpoeng.

Med feilfri runde på Therese Søhol Henriksen/Santos Z (Spartacus TN/San Patrignano Cassini) i første runde, fire-feils runde på Simon Rahbek Yde/Grande (VDL Groep Zagreb/Voltaire) og Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro (Quaprice de Bois Margot/Caletto I og en strek over Pål Flams åtte-feils runde med Omonza D C (Elvis ter Putte/Landadel) lå Norge på en delt femteplass med Danmark og hadde vitring på en plassering blant topp fem. Mens Pål innledet sterkt med en feilfri runde ble det henholdsvis 12 og 16 feilpoeng på Therese og Simon, mens Geir igjen ble stående med fire feil. Med 16 tellende feilpoeng fra andre runde og 24 totalt og en niendeplass var Norge ute av finaleplass-kampen.

Resultat

Relaterte artikler