Søndagspremier i Belgia

At norske sprangryttere trives på kontinentet, viser seg i antall startende alene. Også på søndag tok noen av disse del i premiehøsten i Belgia.

av
Sille Kasin
Mens utendørssesongen så smått er i gang her hjemme, velger mange norske sprangryttere fortsatt internasjonale stevner i blant annet Belgia for tiden, Arkivfoto: NRYF

Sentower Park Youth Festival

Unge norske sprangryttere har tatt vel for seg av premiefatene på Sentower Park disse seneste dagene, og flere tok også del i gårsdagens premiefest. Dessverre gikk det resultatmessig ikke helt veien for Norges utøvere i laghoppingene for ponni og junior, for her ble begge Norges lag beklageligvis eliminert. Men stevnedagen rommet også flere gode enkeltprestasjoner.

I akkumulatorklassen 1,35 m for juniorer og U25-ryttere sikret Hanna Wicklund/ Infiniti Hst en finfin plassering som nummer fem av i alt 67 startende, mens Hannah Nyhaug/ Gezel kunne glede seg over 15. plassen.

I akkumulatorklassen forbeholdt juniorrytterne som red på lag, var hinderhøyden også 1,35 m. Her viste Ylva Høidal/ Bb Lord Dolcetto seg frem på beste vis, og kunne innkassere en flott andreplass med en toppscore på 65 poeng og en god tid attpå til. Isabelle Erevik Olsen/ Underground Z hadde også en god dag på jobben og ble plassert som nummer ti med 59 poeng.

Allerede på torsdag inneværende uke vil Sentower Park igjen åpne portene, denne gangen for CSI1*, CSI2* og CSIYH1*. I denne første av de fire ukene som inngår i Easter Tour, er ti norske ryttere ventet til start.

Resultater:

Z-Tour, Lanaken:

I Lanaken i Belgia ble andre uke av årets Z-Tour avsluttet i går. Flere norske ryttere er på plass for å møte utendørssesongen på kontinentet på det verdenskjente varmblodsstutteriet som blant annet årlig er vertskap for de unge spranghestenes verdensmesterskap, men gårsdagen resulterte kun i én norsk plassering.

Martine Eknes Hegna er den som ble alene om å plukke norsk premie på Zangersheide denne søndagen. Hun kunne glede seg over en åttendeplass i CSI1* 1,20 m med Isabell.

Resultater:

De to søstrene Martine og Celine Eknes Hegna er blant de norske rytterne som tester formen i Z-Tour i Lanaken for tiden. Akrivfoto: NRYF/ Sille Kasin