Som i et juleeventyr

At det er gøy å være ponnirytter på flotte NOVA Spektrum, er både Aurora Victoria Tellefsen og Eveline Pettersen enige om. Så langt har de to klubbvenninnene fra Grenland Ryttersportsklubb tatt seg av topplasseringene i ponniklassene, men bare det å få være med, er som selveste juleeventyret.

To gode klubbvenninner med hver sin ponniseier på NOVA Spektrum arena så langt - Eveline Pettersen og Aurora Victoria Tellefsen. Foto: NRYF/ Sille Kasin
av
Sille Kasin

I løpet av høsten har ivrige medlemmer av rideklubber rundt omkring i Norge promotert Norwegian Horse Festival og forhåndssolgt billetter via Promotion Cup. På grunnlag av uttaksklasser i regi av de klubbene som lyktes best i konkurransen om å selge flest billetter, møtes nå 31 ponniekvipasjer til dyst i NORSK FERDIGPLEN Ponni Cup. Cupen for toer- og enerponnier i LA går over tre runder med finale på fredag, og da vil det også være klart hvem som stikker av gårde som årets sammenlagtvinnere i både stilcup og speedcup.

Glade vinnerjenter

Onsdag gikk unge Aurora Victoria Tellefsen helt til topps i klassen med den 22 år gamle ponnien sin, De La Marcos Oliver, mens denne torsdagen ble dagen til Eveline Pettersen og 24 år gamle Marco Charfilo. Og begge stevnedager tilhører utvilsomt også Grenland Ryttersportsklubb, for begge vinnerjenter er også klubbvenninner derfra i det daglige.

- Vi pleier å kalle Marco for old but gold, og i dag var han virkelig det, ler Eveline. - Det er noe spesielt med de gamle ponniene, for de er så kloke og retter også galoppen hvis det trengs, forklarer hun. - Men ikke i mine villeste drømmer hadde jeg sett meg selv som vinner her under Norwegian Horse Festival.

- For meg er dette første store stevne, og det er ordentlig gøy å få ri på en så stor arena, skyter Aurora inn. – Og førsteplass i går og andre i dag er selvsagt ekstra stas, smiler hun.

Inne til premieutdelig for andre gang av to mulige så langt - Aurora Victoria Tellefsen og De La Marcos Oliver. Foto: NHF/ Helene Gjerde Aamdal

Flott erfaring

Men ikke bare ponnijenter, men også ponnimammaer er glade for å få oppleve Norwegian Horse Festival fra innsiden.

- Teamet vårt utgjør vel et par av de yngste tobente på tur sammen med noen av de eldste firbente, ler de to ponnimammaene, Caroline Pettersen og Lina Camilla Tellefsen. Og turen til Lillestrøm og NHF så langt, den har bare vært helt fantastisk.

- Det er virkelig flott at også ponnirytterne får muligheten til å ri på Nova Spektrum arena og skaffe seg erfaring, og det er også veldig gøy for både jentene og også for oss å bli valgt av klubben til å være med på dette, presiserer de.

- Det er en stor opplevelse og skikkelig nyttig erfaring på veien videre, smiler Eveline.

I går glemte Eveline Pettersen banen med Marco Charfilo, men denne torsdagen satt banen som et skudd. Dermed kunne duoen innkassere en viktig seier. Foto: NHF/ Helene Gjerde Aamdal

Alt er veldig gøy

Men hva er det ellers som er så spesielt gøy med å være med i ponnicupen under Norwegian Horse Festival, undrer vi. - Og svarene fra de to ivrige og tindrende glade ponnijentene, de kommer raskt i et forrykende tempo, omtrent som årets to første æresrundene i salen på ponnier her ved den tidligere Varemessen på Lillestrøm som nå har oppgradert navnet til NOVA Spektrum.

- Det er veldig gøy å reise på et sånt fint stevne sammen, og vi ponniryttere er flinke til å heie hverandre frem, kommer det. – Og det er ekstra gøy å bli heiet frem, selv om vi ikke kjenner alle som ser på, er de begge enige om.

- Og det er også veldig gøy å vinne dekken, selv om det ikke var finale, ivrer Eveline, og også veldig gøy for klubben at vi tok første og andre i dag og så langt har vunnet begge ponniklassene, legger Aurora til. – I går planla vi nemlig litt og var enige om at vi skulle bytte på, og det klarte vi jo – med første på meg i går og Eveline i dag, ler hun.

To gode klubbvenninner og konkurrenter på sprangbanen - Grenland Ryttersportsklubbs Eveline Pettersen med 24 år gamle Marco Charfilo og Aurora Victoria Tellefsen med De La Marcos Oliver. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Spennende finale

Fredag ettermiddag venter altså finale både på Eveline, Aurora og de øvrige unge utøverne i NORSK FERDIGPLEN Ponni Cup, og at det blir spennende, det er helt sikkert. Og i tillegg blir det veldig fint å få god, kyndig hjelp videre, både til å gå banen og også på oppvarmingsbanen. Dette er både dagens og gårsdagens to unge vinnere helt enige i.

- Jeg håper å ri feilfritt, også i finalen, sier Aurora, men jeg har veldig sommerfugler i maven når jeg tenker på det.

- Jeg har også sommerfugler i magen nå, forteller Eveline, for det blir veldig, veldig spennende. Men jeg skal prøve å gjøre det beste jeg kan, selv om jeg ikke vet om jeg når opp i sammendraget, da jeg glemte banen i går, smiler hun.

- Treneren min, Mathilde Kalland, har vært og hjulpet meg i dag, så da kunne mamma bare gå vekk og drikke kaffe mens Mathilde ordnet opp, skyter Aurora leende inn. Men i går ble Mathilde stående fast i kø og måtte deretter på vetsjekk siden hun rir internasjonale klasser her, og da måtte mammaene hjelpe til på oppvarmingsbanen. Og det gikk fint, det også, men jeg liker helst at mammaen min holder seg borte, smiler hun.

- Jeg synes faktisk at det er hyggelig at mamma vil hjelpe til, jeg, siden hun har vært så pass god til å ri selv, forteller Eveline. – Men vi har også et godt samarbeid med treneren min, Silje Ludvigsen, selv om hun er på ferie akkurat nå. Og det er helt supert å få hjelp av Terje Olsen Nalum under stevnet, for han kunne jo banen, for han er jo også banebygger her, smiler hun fornøyd.

Men uansett hvordan morgendagen blir, så er både Eveline og Aurora og begge mammaer enige om at Norwegian Horse Festival er en fantastisk opplevelse, og at det er stas å reise på tur sammen. For bare det å være med, et er en drøm av et juleeventyr som har gått i oppfyllelse.

Resultater:

NHFs offisielle hjemmeside: