Solid start og klar for søndagens World Cup

Marie Valdar Longem og Echo De Virton viste overbevisende form i fredagens 1,45-klasse og er klare for World Cup søndag, som arrangeres i den spanske havnebyen La Coruña.

(Arkivfoto: NRYF)
av
Åse-Berit Jamne

Totalt 54 ekvipasjer deltok i tidshoppingsklassen CSI5* Marqués De Riscal Trophy 1,45 m inne på den vakre arenaen Casas Novas Equestrian Center fredag kveld. I denne klassen stilte vår egen Marie Valdar Longem med begge sine to hester, og viste at formen så absolutt er inne.

Med Algorythem (Eurocommerce Tampa x Calvados) ble det et lett nedslag på det nest siste hinderet, mens Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) lot bommene ligge trygt igjen på skålene etter å ha forsert alle sammen lekende lett. Imidlertid pådro ekvipasjen seg fire små tidsfeil, men det er ingen tvil om at de er der de skal være - Marie og Echo er klare for søndagens store klasse.

Klassen ble vunnet av franske Grégory Cottard på den 10-årige hoppen Cocaine du Val (Mylord Carthago x Si Tu Viens) som suste gjennom banen på 60,46 sekunder.

Mens Echo de Virton får hvile i dag til fordel for World Cup-klassen søndag, skal Marie og Algorythem i ilden igjen i kveldens Longines Grand Prix 1,55m hvor de har start nummer 41. Klassen har start kl 20.30, og hele stevnet kan følges direkte på ClipMyHorse/FEI.tv.

Søndagens World Cup-klasse begynner kl 17.00.

Dette er det syvende World Cup-stevnet i den vest-europeiske ligaen, som i perioden fra sesongstart i Oslo i oktober frem til finalen i USA i april inneholder 14 stevner totalt. 18 ryttere fra den vest-europeiske ligaen vil kvalifisere til finalen i Omaha, USA, og det er de syv beste resultatene for hver og en rytter som teller.