Snart klart for finaler

Tredje dag av årets Breeders-arrangement i regi av Norsk Varmblod og Arendal og Grimstad Rideklubb, er vel blåst. Denne søndagen venter sprangfinaler med grunnomgang etterfulgt av omhopping på tid for de feilfrie i tre av årgangene, mens finalen for fireårs avgjøres gjennom karakterer for kapasitet, ridbarhet og teknikk.

Denne søndagen skal de unge fremtidshåpene i Norsk Breeders Trophy og Breeders Open få vist potensialet sitt i årets finaler. Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Sille Kasin

Lørdag var de fem, seks og syv år gamle spranghestene igjen i ilden under Norsk Breeders Trophy og Breeders Open og hoppet sine respektive 2. avdelinger, mens de 22 fireåringene på sin side gjennomførte sin 1. avdeling der de ble vurdert for kapasitet, ridbarhet og teknikk.

Den svenske dommeren og avlseksperten Mikael Nolin var godt fornøyd med det han observerte, da både kvaliteten på ryttere og hester var langt bedre enn da han sist var i Norge og dømte for om lag fem år siden – på lik linje med hva han også har erfart i en rekke andre land der han også har vært invitert som dommer.

Først ut på lørdag var feltet med de 22 fireåringene presentert av Arnebergs het og rytter, der ni av dem hoppet feilfritt og dermed står med null feil i protokollene inn i dagens finale. Med på veien fikk de alle en karakteristikk av Mikael Nolin, og denne søndagen deler han nok en gang observasjonene sine når det gjelder kapasitet, ridbarhet og teknikk for den enkelte under selve finalen. Da blir det også satt og kommunisert karakterer.

To femåringer ridd av én og samme rytter, Fana Hestesportsklubbs Simon Yde, nemlig Double-D ZB Z (Dimitri Z x Clinton) og Mister De Muze (I’m Special De Muze x Douglas), delte deretter seieren i gårsdagens 2. avdeling presentert av Oxer Eiendom med en karakter på 8.10. Ekvipasjen er nå klar for finalen i 1,20 m denne søndagen og får selskap av 17 andre.

Seieren i 2. avdeling for seksårs presentert av Oxer Eiendom gikk til Charly Heart (Cornet Obolensky x Heart Ahe BS) med Sarpsborg og Omegn Hestsportsklubbs velridende Therese Søhol Henriksen i salen. Hoppa ble vurdert til gode 8.93, og toppet dermed listen ikke bare på lørdag, men også i 1. avdeling på fredag. I dagens finale som går i 1,30 m, møtes i alt 24 seksåringer til dyst.

Sist ut på lørdag var de ti syvåringene til start i 2. avdeling 1,35 m presentert av SR Stables. Her gikk Calimero (Cormint x Alasca) til topps etter en rask og feilfri runde, tøylet av Sørkedalen Rideklubbs Lena Kristoffersen Øglænd. Senere denne søndagen møter disse to åtte øvrige ekvipasjer i Breeders Open-finalen for syvårs som også går i 1,35 m.

Resultater: