Snart klar for ny sesong

- Visjonen min er klar. Kun det beste for de beste, har Jan Tops, grunnleggeren av og president i Global Champions Tour uttalt. Den første helgen i mars er det klart for storstilt serieåpning i Doha, Quatar, med nytt format – og denne gangen også med et delvis endret Scandinavian Vikings i Global Champions League med hele to norske ryttere på laget.

Scandinavian Vikings er klare for nok en spennende sesong, og denne gangen med en delvis ny lagsammensetning med to norske ryttere på laget. Foto: Global Champions League
av
Sille Kasin

Når 2023-utgaven av Longines Global Champions Tour hoppes i gang ved fasjonable Al Shaqab Equestrian Centre i Doha i Qatar om lag to uker fra nå, vil formatet være nytt av året. Den største endringen fra tidligere utgaver er i tilknytning til laghoppingen Global Champions League. Her vil nemlig begge runder gå på samme dag, fremfor som inntil nå over to. Denne endringen vil dermed gjøre det mulig for flere av rytterne å forsøksvis kvalifisere seg til LGCT Grand Prix, da laghoppingen LGT og Grand Prix-hoppingen med et startfelt som vil romme de 40 beste rytterne, vil bli lagt på to ulike dager.

Spennende nytt format

I en pressemelding forklarer Marco Danese som er sportsdirektør i LGCT og GCL, dette nye formatet:

- Vi ser stadig etter måter å forbedre Global Champions Tour på, og vi har nå utarbeidet et nytt format som vil tilgodese både hester, ryttere og publikum. Ved å arrangere begge de to rundene i GCL på samme dag og la alle resultater telle, vil strategiene både for hester og ryttere spille en større rolle enn tidligere, og vil også være tydeligere for publikum.

Etter at sesongåpningen for den verdensomspennende Global Champions-serien som vi ofte omtaler som sprangsportens Formel 1 er tilbakelagt i begynnelsen av mars, venter først de fjorten øvrige etappene. Her møtes store sprangnavn for å ri om de helt store pengene foran et stadig økende publikum som vet å sette pris på stor sport. Det hele avsluttes med det storstilte arrangementet GC Praha Playoffs i Tsjekkia i midten av november - med finale i GCL Super Cup og med samtlige etappevinnere i LGCT Grand Prix til start.

Spektakulære etapper

Vi kan altså nå igjen glede oss til seksten spektakulære Global Champions-etapper gjennom sesongen fra mars til november. Etter åpningen i Doha den 2. – 4. mars går ferden videre - først til det amerikanske kontinentet med Miami Beach og Mexico City på kalenderen i april, før Global-sirkuset inntar Europa. Her venter etapper i Spanias hovedstad Madrid, Ramatuelles/ Saint Tropez og Cannes på den franske rivieraen, Stockholm og Paris i juni, etterfulgt av Monaco i månedsskiftet juni-juli og videre i juli, også årets nykommer som nå tar over for fjorårsdestinasjonen Hamburg, Riesenbeck i Tyskland. I august rettes deretter blikket først mot London og deretter mot Valkenswaard, hjemmearenaen til GC-direktør Jan Tops. I september står igjen først Roma og deretter USA som vertskap, denne gangen – som før - i selveste Central Park i New York, før sesongens finaler for andre året på rad vil være lagt til Riyadh i Saudi Arabia.

Årets Scandinavian Vikings

Blant de seksten lagene i den åttende utgaven av Global Champions League, finner vi blant flere tidligere kjenninger også denne sesongen Scandinavian Vikings. Dette skandinaviskeide laget går nå en riktig så spennende sesong i møte, ikke minst fordi lagsammensetningen til dels er ny av året. Den svenske verdenseneren Henrik von Eckermann og Sveriges Evelina Tovek husker vi selvsagt fra i fjor, og også den norske U25 – rytteren Ingrid Gjelsten. Disse tre har nå fått selskap av franske Alexa Ferrer, svenske Linda Heed som virkelig har imponert ved en rekke av årets verdenscupkvalifiseringer, samt dansken som har gjort nordmann av seg og som har representert Norge disse seneste årene, nemlig Simon Yde.

Fornøyd president

Global Champions-president Jan Tops er blant de mange som nå ser frem til at nok en sesong om kort tid hoppes i gang. Han trekker spesielt frem hvor viktig det er at 16 talentfulle U25-ryttere også dette året får sjansen til å skinne sammen med de helt store stjernene i sporten.

- Vi er begeistret over å kunne meddele at det blir 16 lag i årets utgave av Global Champions League. Det kommer til å kreve ekstremt mye av lagrytterne å vinne GCL-finalen og GCL Super Cup – med utrolige prispenger i potten. Med én fantastisk talentfull U25-rytter på hvert av de 16 lagene fortsetter vi å gi unge ryttere muligheten til å skinne på de unike stevnene som virkelig holder verdensklasse, påpeker han.