Slik gikk det for Johan-Sebastian og Victoria

av
Rebecca Ballestad-Mender
Sprang hest
Belgiske Gregory Wathelet sikret seg World Cup-seieren i Lyon. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Det var belgiske Gregory Wathelet som sikret seg maksimalt antall poeng i dagens Longines FEI Jumping World Cup ™ kvalifisering i franske Lyon, mens poengjakten gikk i null både for Johan-Sebastian Gulliksen og for Victoria Gulliksen.

Så nære, så nære

Victoria hadde med seg Mistral van de Vogelzang (Elvis ter Putte/Clinton, oppdretter Andre de Visscher) til denne 1,60 m klassen. Duoen gjorde det sterkt i Helsinki for noen uker siden, der nullen satt helt til siste hinder der en misforståelse ledet til et riv. Det begynte også lovende i Lyon, men så begynte bommene å falle, og det endte på hele 18 feilpoeng og en skuffende 38. plass totalt.

Johan-Sebastian og Harwich VDL (Arezzo VDL/Darco, oppdretter VDL Stud) er et godt makkerpar, og det så knallgodt ut helt til siste trekombinasjon – banens nest siste hinder. På c-hinderet gikk en bom i bakken, og med fire feil og tiden 74,64 s, ble fasit en 25. plass.

14 til omhopping

Det ble 14 ekvipasjer til omhopping i denne tredje kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen. Belgiske Wathelet hadde med seg en toppagent til Lyon – det gikk både null og det gikk fort da vallaken Bond Jamesbond du Hay (Diamant de Semilly/Kannan, oppdretter Jean-Luc L’Helgouarch’h) ble satt på oppgaven. Det holdt hele veien til seier – det var første gang en belgisk rytter har vunnet her i Lyon.

Med denne seieren har Wathelet klatret opp til sjetteplass i sammendraget av den vest-europeiske ligaen. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Hjemmepublikummet kunne imidlertid også juble for en egenavlet speed-maskin – franske Julien Epaillard har mange toppresultater på samvittigheten, og denne gangen ble det en populær andreplass på han og hans SF-hoppe Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet/Diamant de Semilly, oppdretter Sylvain Pitois). Britiske Ben Maher/Dallas Vegas Batilly (Cap Kennedy/l’Arc de Triomphe *Bois Margot, oppdretter Jean-Claude Viollet) og like britiske Harry Charles/Romeo 88 (Contact van de Heffinck/Orlando, oppdretter Picobello Horses) sikret seg henholdsvis fjerde- og femteplass.

Hjemmepublikummet kunne juble over fransk andreplass ved Julien Epaillard. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Med 20 poeng på bok plasserer Wathelet seg nå som nummer seks i sammendraget når 11 kvalifiseringer gjenstår. Neste mulighet er i Verona, Italia, neste helg. Irske Richard Howley topper fremdeles listen med to strake seire, han var for øvrig blant dagens startende med sin hest Consulent de Prelet Z (Consulent Z/Fuego du Prelet), men fikk en bom ned og ble nummer 26 bak Johan-Sebastian.

Resultat

Standing

Relaterte artikler