Slik blir nye Longines Nations League™

I 2024 blir Longines FEI Jumping Nations Cup Series™ erstattet av det nye konseptet Longines League of Nations ™. Det innebærer både endrede regler, færre kvalifiseringsstevner og nye arrangører.

Foto: FEI/Leanjo de Koster
av
Rebecca Ballestad-Mender

Nasjonshoppingen Longines FEI Jumping Nations Cup Series™ har til nå basert seg på en regioninndeling. Både denne og det nåværende kvalifikasjonssystemet forsvinner med det nye innvielseskonseptet som gjelder 2024-2027, nå blir serien global og det er de ti beste sprangnasjonene som får ri i ligaen. De ti som skal være med når serien starter opp neste år vil baseres på verdensrankingen i november, der de fem høyest rankede seniorrytterne og den høyest rankede U25-rytterne fra respektive land avgjør.

I den nye serien blir det totalt fire kvalifiseringsstevner samt finale. De fem utvalgte arrangørene er spredt rund om i verden – første kvalifisering går i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, så Ocala i Florida, deretter i St. Gallen i Sveits før Rotterdam i Nederland. Finalen vil som før gå i Barcelona – i 2024 vil det være den tiende gang denne spanske byen er vertsby for en finale i nasjonshopping.

Opprinnelig var det planlagt fem kvalifiseringsstevner, men som følge av at sesongen 2024 blir en hektisk sesong med OL i Paris, blir det fire kvalifiseringer for å gi hestene, utøverne og laglederne nok tid til å legge opp sesongen på en god måte. Etter finalen i oktober 2024 vil konseptet evalueres og de vil jobbe for å legge til en femte kvalifiseringsarrangør i de kommende sesongene.

Totalt 18 aktører sendte inn søknad om å få bli en av arrangørene i den nye serien. Blant disse var svenske Falsterbo Horse Show som tradisjonelt har arrangert en av kvalifiseringsstevnene i Longines FEI Jumping Nations Cup Series™. Til Tidningen Ridsport forteller Jana Wannius fra Falsterbo Horse Show at de vil fortsette å arrangere 5-stjerners stevne med nasjonshopping, derby og Grand Prix.

Longines League of Nations ™ vil bestå av en første runde der utøverne fra alle de ti lagene (muligens også vertsnasjonen) deltar. De tre beste resultatene på hvert lag vil telle for andre runde, der de åtte beste lagene deltar i omvendt rekkefølge. Lagene tar med seg sine feilpoeng til andre runde, der tre ryttere deltar – og alle teller for det samlede resultatet.

Longines League of Nations ™ regler (ny serie)

Longines FEI Jumping Nations Cup™ regler (gammel serie)