Slik blir det når VM arrangeres i Herning

Datoen er 6.-14. august 2022. Grenene er sprang, dressur, para-dressur og voltige. Stedet er Herning, Danmark. Og dette er anlegget slik det vil bli når VM går i gang til sommeren – se video her.

av
Rebecca Ballestad-Mender
I august skjer det i Herning - bildet viser Stutteri Ask Stadium, der sprang og dressur avgjøres. (Foto: Ridehesten.com)

Det forventes 70 deltagende nasjoner ved mesterskapet og 700 utøvere og deres hester. Arrangøren kalkulerer også med over 200 000 tilskuere. I løpet av en drøy uke vil Herning være midtpunktet for hestesport på verdensnivå.

Danmark har tradisjon for store hestearrangement, med Dansk Varmblods hingstekåring i mars som et høydepunkt for hesteinteresserte fra hele verden gjennom mange år nå. VM på hjemmebane – eller ECCO FEI World Championships 2022 Herning Denmark som er det fulle navnet - blir imidlertid noe av det største i Danmark noensinne – på tvers av alle idretter – målt i antall deltagere, tilskuere og sendetid i TV.

Norske utøvere blir det så definitivt i Herning, og mange som har tilskuerbenken som mål har også planlagt en tur til Danmark i august.

-Det er positivt for oss at VM er så nære oss rent geografisk, både for utøvere og tilskuere, og jeg tror – eller jeg er helt sikker på at det blir en stor folkefest i Herning, sier landslagsleder i sprang, Mikael Kolind.

Her blir du tatt med på en rundtur som viser deg hvordan denne folkefesten blir: