Skuffende laginnsats, men gode enkeltprestasjoner

Med kun tre ryttere på laget og ingen resultater å stryke, har årets norske ungrytterlag en virkelig tøff oppgave under EM. Dette ble bekreftet i dagens runde, der Irland var i en klasse for seg, og topp ti-lagene nå er klare for finale. Norges juniorlag nådde heller ikke opp, men gode enkeltprestasjoner både blant unge ryttere og juniorer er heller ikke å kimse av.

Ungrytter Birgitte Emilie Meier og Example levert en knakende god nullrunde i dagens 1.50 m og ligger dermed godt an i det individuelle EM-sammendraget. Foto: NRYF
av
Sille Kasin

Et viktig mål for det norske ungrytterlaget i Gorla Minore denne torsdagen, var å klatre i sammendraget og kunne kvalifisere seg til sisterunden på fredag i årets EM-finale som ett av topp ti-lagene. Dessverre ble oppgaven i største laget i møte med Adrea Colombos teknisk krevende 1.50 m-bane for Birgitte Emilie Meier med Example, Hanna Wicklund med Fantomas og Ada Braaten Johnsen med Plietsch, ikke minst fordi alle tre resultater må telle med, når fjerderytter på laget mangler. Etter de to første rundene ble fasiten for Norges ungrytterlag totalt 31.51 og en 13. plass av i alt 19 i årets mesterskap.

Å nå en EM-finale for unge ryttere med kun tre ryttere på laget, er sårbart, bekrefter landslagslederen. Her sees Hanna øverst og Ada nederst. Arkivfoto: NRYF

Irsk utklassing

Allerede i morgen skal lagmedaljene fordeles, og det levnes liten tvil om at de irske rytterne er i mesterskapsform og er storfavoritter til å hente laggullet hjem denne gangen. Laget går inn i finaleoppgjøret med kun 2.5 feilpoeng og imponerte stort med bare tellende nullrunder i protokollene. Dagen i gag var rett og slett utklassing.

Men marginene er små, og spesielt når vi snakker lag, så ingenting er foreløpig avgjort før morgendagens finale er unnagjort. Mens de tre norske lagvenninnene må følge årets medaljekamp som tribuneryttere, blir Irland pustet i nakken av Storbritannia på 10.41, tittelforsvarere Belgia på 11.09, Sverige på 11.35, Frankrike på 12.59, samt Tyskland, Italia, Nederland, Danmark og Sveits.

Gode norske enkeltprestasjoner

Dagens runde for lag inngikk også som del av ungrytternes mesterskap individuelt. Kun 13 ekvipasjer gikk null, og en godt fornøyd landslagsleder Tony André Hansen ser nå fremover.

- Birgitte hadde en fantastisk feilfri runde og ligger fortsatt veldig bra an individuelt, og Ada hadde også en bra runde i dag, selv om det ble ni feil. Hanna har dessverre ikke helt funnet storformen her. Lagmessig har det vært vanskelig med bare tre ryttere, for da blir det sårbart. Nå håper vi derfor på individuelle finaleplasser, avslutter han optimistisk.

Lagånden er det lite å si på i den norske EM-leiren. Her ser vi blant andre Nina Braaten og Stein Endresen bistå landslagsledere Tony André Hansen under juniorrytternes banevisning. Foto: NRYF

Ny irsk utklassing

Irske ryttere dominerte også den siste halvdelen av konkurransedagen denne torsdagen. For også Irlands juniorlag klinket til med nullrunder på løpende bånd, og ligger nå i foreløpig ledelse med 3.16 i straff foran Tyskland på foreløpig 5.87 og Nederland på 9.12. I lørdagens lagfinale for juniorene får vi også et gjensyn medBelgia, Monaco, Storbritannia, Sveits, Sverige og Tsjekkia.

Norges juniorlag ved Ingrid Sandhei Bjørklund med Arie Z, Mathea Omberg Christiansen med AK Eclipse, Martine Berheim Skaar med Dion og Siri Endresen med Quapo Di Tutti stod for en fin prestasjon, men nådde dessverre heller ikke finalen. Med 31.51 basert på tre tellende ekvipasjer endte de opp på en 13. plass i lagdelen av årets mesterskap.

Håp om finaleplasser

Dagens lagrunde for juniorene inngår også som del av det individuelle mesterskapet, og for deler av det norske laget ser det fortsatt virkelig lyst ut, bekrefter landslagsleder Tony André Hansen.

- Ingrid hadde en bra runde også i dag, og ligger godt an i det individuelle sammendraget med 5.53. Dessverre ble det for mange feil lagmessig, så finale lag holdt det ikke til denne gangen, bekrefter han og fortsetter. – Siri ligger også godt individuelt til på 9.98, mens Martine tar med seg masse god erfaring. Matheas hest har dessverre ikke vært i slaget her i Italia, men slik er det iblant, avslutter landslagslederen for juniorer og unge ryttere.

Resultater: